Ponta: Presa a aflat din cercul lui Bogdan Chirieac despre pactul semnat cu Băsescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Premierul desemnat, Victor Ponta, este în continuare ofuscat de faptul că românii au aflat despre întâlnirea de taină de la Cotroceni unde s-a semnat Pactul de Coabitare  cu Traian Băsescu. Marți seara,  în emisiunea „Ultimul cuvânt” de pe B1 TV, Ponta a afirmat că știe cine a informat presa de întâlnirea de miercuri cu președintele Băsescu, însă că informatorul nu a fost niciunul dintre cei patru lideri prezenți. Luați cercul de prieteni politici ai domnului Chirieac și găsiți imediat răspunsul, a declarat Ponta.

 ”Eu știu cine a dat informația presei și nu este unul dintre cei patru. Știu foarte bine. Luați cercul de prieteni politici ai domnului Chirieac și găsiți imediat răspunsul. Dar niciunul din cei patru. Am stabilit că luni avem negocierile. Am spus că mai discutăm sâmbătă-duminică în coaliție”, a explicat premierul.

Ponta a declarat  că informația sigur nu a plecat de la cei patru lideri. ”Știu foarte clar că nici domnul Băsescu, nici domnul Antonescu, nici domnul Dragnea nu au informat presa. Fiecare din noi cei patru, mai povestim unora din cercurile noastre. Ne-am întâlnit ca să evităm o posibilă criză majoră. Se putea întâmpla ca președintele Băsescu să numească pe altcineva, iar asta era o criză majoră”, a adăugat acesta.

 În plus, Ponta a explicat că președintele i-a mai propus un acord de coabitare în luna septembrie. ”O formă de acord mi-a fost propusa de președintele Băsescu în septembrie, dar ea nu s-a mai finalizat”, a conchis Ponta.

Ulterior dezvăluirii întâlnirii secrete dintre liderii USL cu Traian Băsescu, premierul a fost nevoit să recunoască desprea această acțiune, dar a declarat că a fost vorba  doar despre o întâlnire informală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel