Ponta: Opt asemănări devastatoare Antonescu-Băsescu
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
agerpres_6294231
agerpres_6294231

Premierul Victor Ponta a fost, duminică seară, la Antena 3. A răspuns mai multor acuzații venite din partea colegilor liberali, în special din partea lui Crin Antonescu. Aparent, calm, fără atacuri politice. Paralel, tot la ora 20:00, președintele PNL ținea o declarație de presă de la sediul partidului. 

Premierul Victor Ponta i-a răspuns lui Crin Antonescu, asemănându-l cu Traian Băsescu. Totodată, premierul subliniază că electoratul nu mai are nevoie de un nou Băsescu, că va alege între aripa băsesciană și cea anti-Băsescu.

1. Prima asemănarea făcute de Ponta între Antonescu și Băsescu ține de scandalul creat pe scena politică. Premierul se plasează în aripa liniștită, împăciutoare și spune că în urma unor declarații furtunoase ale liderului PNL, alege continuarea alături de USL. Ponta subliniază: "Cu domnul Băsescu nu am nimic în comun, cu domnul Antonescu am o relație de prietenie". 

2. Antonescu cere demisia lui Ponta, așa cum a cerut-o și Băsescu, este o a doua comparație. Premierul își amintește că era tot într-o emisiune de televiziune, tot la Radu Tudor, când președintele i-a cerut demisia. El a făcut comparație cu situația de atunci și cea de acum. "Nu-i dau o armă pe care o va folosi împotriva USL, a mea și a alegătorilor", a subliniat premierul.

3. Un alt moment în care Crin Antonescu a fost comparat cu Băsescu a fost cu privire la numirea lui Iohannis în cele două funcții, ministru de Interne și vicepremier. "Klaus Iohannis a fost pus în balanţă cu Dan Voiculescu şi eu l-am asigurat pe domnul Antonescu că nu am de gând să fac această paralelă. Băsescian s-a făcut paralela asta. Am spus: ‘Crin, stai liniștit, nu l-am propus pe domnul Voiculescu’", a spus premierul.

4. A continuat cu o altă asemănare Antonescu-Băsescu: "Realitatea este că nu se rupe USL de la domnul Iohannis. Dacă se va rupe, se va rupe din ideea că dacă vrei să câştigi prezidenţialele trebuie să vii din opoziţie. Eu nu sunt de acord cu aşa ceva". Premierul l-a dat exemplu pe Traian Băsescu, venit din Opoziție.

5. "Eu, ca prim-ministru, nu pot să aflu din presă despre restructurare și ultimatum. Nu răspund la ultimatumuri, m-am obișnuit de la domnul Băsescu. Dacă vrei dialog, da, răspund", a continuat premierul, asemănându-l, din nou, pe liderul liberal cu Traian Băsescu, prin prisma ultimatumurilor.

6. Un alt atac ascuns al premierului  a fost când a spus că declarațiile lui Antonescu vor avea efect pe termen lung, pentru că votanți PSD și ai USL au o antipatie față de stilul lui Băsescu, față de scandal: "Efectul pe termen mediu şi lung este totuşi legat de părerile oamenilor. Eu nu am voturile PSD în buzunar. Eu nu pot să le impun cum să voteze. Ei, ca şi toţi votanţii USL, au o antipatie faţă de scandal, faţă de stilul Băsescu, ori cred că această perioadă de declaraţii va lăsa urme".

7. Premierul a mai subliniat că este important ca noul președinte să aibă un limbaj și o gândire politică diferite față de Traian Băsescu. Cu toate acestea, el a dat exemplu declarația lui Antonescu care a spus că ajunge președinte și-l dă jos pe Ponta și-l pune pe Ioahnnis drept un model de limbaj și gândire politică băsesciene.

8. După alte discuții, Victor Ponta a revenit la ideea că Antonescu se comportă la fel ca Băsescu și România nu mai are nevoie de un astfel de președinte: "Cred că președintele, așa cum l-am gândit împreună, va fi unul arbitru, nu unul jucător. Ăsta e stilul Băsescu", subliniind că speră ca Antonescu să revină la gânduri mai bune și să nu mai fie un jucător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel