Ponta: În ce condiții se va face exploatarea minieră la Roșia Montană
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
Roșia Montană
Roșia Montană

Crin Antonescu a declarat, luni, după ședința USL, că alianța a ajuns la un compromis pe proiectul Roșia Montană și că raportul Comisiei va fi negativ. Premierul Victor Ponta a subliniat că exploatarea minieră de la Roșia Montană se va face în baza Legii cadru, dacă se încadrează. 

Premierul Victor Ponta a confirmat, luni, după ședința USL, că proiectul Roșia Montană va primi raport negativ în Comisia parlamentară, adăugând: "Pe baza legii cadru, dacă se încadrează, se va face. Dacă nu, nu. Simplu. Dar trebuie făcută Legea cadru", scrie Mediafax.

"Poziţia comună a USL e aceea de a respinge proiectul de lege, dar de a da un mesaj clar că România, Guvernul, USL susţin proiectele economice de anvergură, de exploatare a tuturor resurselor noastre. E un mesaj foarte clar a propos şi de gazele de şist, unde poziţia e foarte clară, şi a PSD şi a PNL - am apreciat şi poziţia PDL în acest sens - de a stimula şi de a susţine împreună un cadru legislativ larg pentru toate aceste proiecte şi de a solicita tuturor instituţiilor care au expertiză în domeniu să participe la crearea acestui cadru şi de a-l pune în dezbatere publică", a adăugat Ponta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel