Data publicării:

Ponta îi răspunde lui Băsescu: E ca la poker, preşedintele vrea să pluseze

Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp

Traian Băsescu le-a scris președintelui Senatului și premierului Victor Ponta, cerându-le ca procedurile de numire pentru procurorul General  și a șefului DNA să fie finalizate până la 3 martie, pentru a se evita întârzierea acceptării României la spațiul Schengen. Victor Ponta a reacționat, arătând că  nu este posibil ca numirile să fie făcute atât de repede.

Victor Ponta a spus că nu poate fi de acord cu condiţionarea intrării în Schengen de MCV.

 "Dacă îl legăm (raportul MCV, n.r.), nu vom intra niciodată în Schengen", a spus Ponta la RTV, invocând că unele state europene s-ar putea folosi de MCV pentru a bloca accesul României şi Bulgariei din cauza unor considerente de politică internă, precum apropierea alegerilor.

 "Este un ping-pong intern. Franţa este dispusă să ne ajute, iar Germania trebuie convinsă de mine şi de preşedinte că merităm să intrăm în Schengen", a declarat Victor Ponta la România TV.

 Şeful Guvernului i-a reproşat din nou preşedintelui că nu a vrut să semneze scrisoarea comună privind aderarea la Schengen. "Am încercat să găsim o soluţie să avem o decizie chiar şi parţială, legată de aeroporturi. Era important să arătăm că este un subiect comun, dar preşedintele nu a vrut să semneze scrisoarea cu mine. E ca la poker, vrea să pluseze probabil. Nu sunt de acord să asumăm noi faptul că pentru Schengen trebuie să facem unele lucruri pentru MCV. În al doilea rând, nu ştiu dacă-i vom face să se răzgândească pe liderii europeni că îi avem procurori pe Popescu şi Ionescu", a precizat Ponta.

 "Acum preşedintele ne spune că, până pe 3 martie, să numim şefii procurorilor. Amintesc că cei doi candidaţi propuşi de ministrul Justiţiei au fost respinşi de către preşedintele Băsescu. Cred că este o scrisoare de uz intern a preşedintelui", a apreciat Ponta.

 Victor Ponta crede că scrisoarea preşedintelui este legată de căutarea unui vinovat pentru o eventuală amânare a intrării în Schengen, Băsescu ştiind că nu este posibilă numirea procurorilor până pe 3 martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel