Ponta, ferm în problema camerelor web la Bacalaureat: Nu le scoatem
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
victor_ponta
victor_ponta

Premierul Victor Ponta nu dorește eliminarea supravegherii video a elevilor în timpul examenului de Bacalaureat, ”nici acum și nici în viitor” și a solicitat ministrului interimar al Educaţiei, Liviu Pop, să verifice situaţia de la examenul destinat sportivilor olimpici.

"Domnule ministru Pop, vă rog să vedem ce s-a întâmplat la Bac-ul olimpicilor. Lăsaţi camerele de luat vederi acolo unde sunt, nu le scoatem şi nu le scoatem nici în viitor", a spus premierul Ponta, citează Mediafax.

Totodată, șeful Executivului a cerut ministrului interimar al Educației să precizeze că la Bacalaureatul olimpicilor s-au prezentat sportivi olimpici și nu elevi participanţi la diferite olimpiade de matematică sau fizică.

"Denumirea de Bac-ul olimpicilor cred că ne-a derutat pe toţi, lumea se gândea la cei care participă la olimpiade de matematică, fizică, şi de fapt era vorba de sportivi, dintre care bănuiesc că mulţi nu vor fi la Olimpiada de la Londra", a mai afirmat premierul.

Anul acesta, la sesiunea specială a Bacalaureatului dedicată sportivilot olimpici, desfășurată la Bacău, unde s-au înscris peste 900 de candidați, 25 au fost eliminați, fiind prinși cu fițuici sau telefoane mobile, iar dintre cei 319 candidaţi respinşi care au depus contestaţii, doar şapte au obţinut punctele necesare absolvirii examenului,

De asemenea, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, surprins de numărul mare de candidaţi din această sesiune, a cerut "o investigaţie", în condiţiile în care, a precizat el, la Centrele Naţionale Olimpice pentru Pregătirea juniorilor activează doar 108 sportivi cu vârsta de Bacalaureat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel