Ponta: E un pic ridicol să spui că țara al cărui președinte ești nu e un stat de drept
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
victor_ponta
victor_ponta

Premierul Victor Ponta a criticat, marți, afirmația lui Traian Băsescu, privind faptul că România nu este un stat de drept, considerând că "este un pic ridicol" ca președintele țării să facă un astfel de comentariu la adresa statului pe care îl conduce.

La prima conferinţă după revenirea la Cotroceni, Traian Băsescu a a avertizat că "Din punct de vedere politic, România este într-o situație dificilă, în modul în care este evaluată de NATO și UE. Urmarea evenimentelor din lunile iulie – august, România este pusă sub semnul întrebării ca stat de drept".

Președintele Traian Băsescu a mai arătat că raportul pe MCV va fi dezastruos și pentru faptul că România dă impresia că nu mai este stat de drept. "La noi, politicienii se solidarizează unii cu alţii. Or, asta demonstrează că nu suntem stat de drept. Iar efectele le vom vedea în raportul pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare din luna decembrie sau ianuarie, când va fi emis. Credeţi-mă, însă, că sunt un om care are experienţă şi percepţia corectă a modului cum se analizează lucrurile la Bruxelles şi ele se analizează în spiritul angajamentelor noastre şi al valorilor Uniunii Europene. Va fi un raport dezastruos", a declarat, luni seară, șeful statului.

În schimb, premierul Victor Ponta nu este de acord cu președintele Băsescu în legătură cu raportul pe MCV de la sfârșitul anului 2012 sau începutul anului 2013.

Întrebat la Bruxelles dacă are semnale că vom avea un Raport CE "dezastruos", așa cum a afirmat șeful statului, Victor Ponta a răspuns: "Nu. Și nu știu ce înseamnă dezastruos sau nu", a adăugat el.

Pe de altă parte, Ponta l-a atenționat pe președintele Băsescu pentru afirmaţia că România nu e stat de drept. "Sigur, când președintele unei țări spune că țara pe care domnia sa o conduce, poate fi un raport dezastruos sau se poate ca toată lumea să nu-l mai ia în serios. Cum e să fii șeful unui stat și să spui că statul ăla nu mai e stat de drept? Când tu ești șeful acelui stat! E un pic ridicol, trebuie să recunoașteți. Nu știu dacă cei de la Comisie au acest simț al ridicolului", a conchis primul-ministru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel