Ponta: Disputa din USL despre supraimpozitarea salariilor mari nu e tranșată
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Victor Ponta a declarat că disputa din USL legată de supraimpozitarea salariilor foarte mari din sectorul bugetar nu este încă tranşată.

Victor Ponta a declarat că liberalii vor să aplice prea strict principiul că cei de dreapta nu pun taxe, premierul apreciind că taxa unică este "puţin fetişizată", scrie rtv.net.

Ponta a apreciat că diferenţele de opinie dintre PSD şi PNL referitoare la impozitarea mai mare a veniturilor foarte mari au apărut ca urmare a unei abordări foarte ideologizante din partea liberalilor.

"Ei au preluat foarte ideologic că liberalii sau cei de dreapta nu pun taxe. Dar şi Merkel e de dreapta; în Germania nu sunt taxe. Cota unică e o problemă puţin fetişizată. Am întrebat o dată: dacă făceam cota unică de 50% era bună?", a declarat primul-ministru.

El s-a declarat pentru impozitarea în trepte.

"Singura soluţie civilizată din Europa - că doar noi, Rusia şi Bulgaria avem taxă unică, este un sistem de taxare în trepte", a spus Victor Ponta.

Şeful Guvernului a declarat că PNL s-a răzgândit după ce se convenise în UL ca veniturile mari să fie impozitate suplimentar.

"Subiectul nu este închis şi nu o să-l închidem, dar pot fi şi alte soluţii", spus premierul adăugând că o altă soluţie decât supraimpozitarea ar putea fi o nouă legislaţie privind salarizarea în sectorul bugetar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel