Ponta: Diaconescu va fi acuzat de înșelăciune dacă n-are banii
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ponta12
ponta12

În cadrul conferinței de presă de la Ministerul Economiei, premierul  Victor Ponta a declarat, marţi, că  ia în calcul ca în cazul în care Dan Diaconescu nu va achita prețul pe acțiunile de la Oltchim, Guvernul să  numească un nou management  şi să dispună administrarea specială a combinatului, iar, în maximum şase luni, va fi reluat procesul de privatizare cu un investitor strategic.

Ponta a precizat că Dan Diaconescu are termen până luni, 1 octombrie, să plătească preţul pe acţiuni, caz în care aceşti bani ar putea fi acordaţi Oltchim pentru funcţionarea combinatului, ca împrumut de salvgardare pentru maximum şase luni, până la transferul acţiunilor.

"Suntem pregătiţi ca, dacă plăteşte până luni, să discutăm mai departe toate procedurile, legate de investiţii, gestionarea portofoliului de datorii şi Arpechim. Luăm însă în calcul să nu plătească până luni şi atunci suntem pregătiţi pentru numirea unui nou management, a unui administrator special pentru a opri contractele păguboase şi a discuta cu creditorii privaţi, precum Electrica şi băncile, precum şi pentru reluarea activităţii printr-un sprijin guvernamental ca şi capital de lucru din fonduri de privatizare, iar în maximum şase luni, cu consultarea Fondului Monetar Internaţional şi a Băncii Mondiale, să reluăm privatizarea cu un investitor strategic", a afirmat premierul.

 Premierul a precizat că oferta lui Dan Diaconescu nu este publică, însă a citi fragmente din ea, menţionând că patronul OTV a asigurat că are "suficiente resurse pentru tranzacţia prezentă".

 "Dacă a asigurat în fals că dispune de resursele financiare necesare, acest lucru va atrage răspunderea penală pentru fals în acte oficiale şi înşelăciune", a spus Ponta.

 "O nouă decizie privind Oltchim o vom anunţa luni, 1 octombrie, când ar trebui să se semneze contractul de provatizare", a adăugat premierul.

 Ponta a mai anunţat că Executivul va aloca şi un împrumut din fondurile de privatizare pentru repornirea combinatului. Potrivit premierului, numirea unui admnistrator special la Oltchim nu presupune şi intrarea companiei în insolvenţă.

 Împrumutul Guvernului ar urma să fie acordat în aproximativ două săptămâni începând cu 1 octombrie, după notificarea Comisiei Europene.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel