Ponta dezminte: Nu am cerut nicio derogare de la FMI
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
ponta
ponta
Premierul Victor Ponta a negat informațiile conform cărora Guvernul ar fi cerut derogări Fondului Monetar Internaţional (FMI) din cauză că ar fi ratat jumătate din angajamentele cu Fondul. 

"Eu vă spun, din punct de vedere politic, că n-am cerut nicio derogare şi că, din câte ştiu eu, vom fi cu toate prior action-urile realizate", a afirmat Victor Ponta, conform Agerpres, citat de pesurse.ro.

Cu privire la un nou acord cu FMI, premierul a spus că, în condiţiile în care România are un deficit de sub 3%, Comisia Europeană ar putea aprecia că acordul cu Fondul nu mai este necesar. "Sunt două lucruri diferite", a subliniat Ponta.

El a explicat "În primul rând, trebuie aprobat în boardul de la sfârşitul lunii faptul că România şi-a încheiat cu bine acordul precautionary, după care nu putem să ne ducem la FMI, trebuie să ne ducem întâi la Comisia Europeană şi Comisia Europeană să ne dea voie, pentru că suntem ţară membră a Uniunii Europene, să avem un acord cu FMI-ul. Este o procedură. (...) Ei, acuma s-ar putea să aveţi o surpriză, pentru că acum Comisia Europeană spune 'ok, aveţi deficit sub 3%, aveţi stabilitate, de ce vă mai duceţi la FMI?".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel