Ponta, despre mitingul secuilor. Cum îl ironizează pe Tokes
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Victor Ponta
Victor Ponta

Primul ministru Victor Ponta a vorbit duminică seara despre mitingul de la Târgu Mureș, pentru autonomia Ținutului Secuiesc. Premierul spune că manifestația, la care au participat 5.000 de oameni, nu îi va ajuta în niciun fel pe secui şi că aceştia ar trebui să ia mai mult în calcul varianta discuţiilor civilizate.

Miting pentru autonomie la Târgu Mureș, cu 5.000 de participanți

Victor Ponta le transmite secuilor că nu vor obţine nimic prin forţă, ci doar prin negocieri civilizate. Primul ministru laudă UDMR că nu s-a amestecat în mitingul de la Targu Mureş.

„Eu vreau să apreciez că liderii UDMR au anunţat foarte clar că nu participă la manifestări. Ei ştiu un lucru, pe care l-au învăţat în 23 de ani: că nu prin forţă şi prin extremism obţin drepturi pentru comunitatea pe care o reprezintă, ci prin negocieri”, a spus premierul, la Antena 3. Victor Ponta a făcut şi un comentariu ironic la adresa lui Laszlo Tokes, unul dintre cei mai importanţi militanţi pentru autonomia Ţinutului Secuiesc: „Domnul Tokes a vorbit şi în limba română? Atunci îl felicit! Deci poate”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel