Ponta cere demiterea directorilor ROMATSA, al STS și a secretarului de stat din MAI. "Intervenția a fost un EȘEC"
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Premierul Victor Ponta a avut prima reacție, venită după o reuniune de urgență a USL la Guvern, unde a fost prezent și Crin Antonescu. Premierul a subliniat că au existat în operațiunea de căutare și salvare a victimelor deficiențe inacceptabile. Premierul a spus și numele celor considerați vinovați și care urmează să fie demiși. 

Prima reacție a premierului Victor Ponta a fost: "Prezint, în numele Guvernului condoleanțe familiilor celor două victime, solidaritate pentru cei cinci supraviețuitori. Am constatat, ca primă concluzie, în baza raportului, că au existat în operațiunea de căutare și salvare deficiențe inacceptabile care la nivelul opiniei publice și eu personal le consider că producând indignare justificată".

Premierul a adăugat că "Toate necesită responsabilități. Concluzia pe care eu o consider întemeiată e că în cadrul a trei instituții importante, MAI, ROMATS Și STS lucrurile au funcționat inacceptabil de încet și fără o asumare a responsabilității. Din aceste motive am decis înlocuirea din funcție a secretarului de stat Chiper de la MAI, solicitarea către Ministrul Teransporturilor pentru înlocuirea directorului general și directorului de operațiuni ROMATSA și voi solicita oficial înscrierea pe ordinea de zi a CSAT a unui raport privind activitatea STS în acest caz, și, prin decizia CSAT, pentru că nu ține de Guvern, înlocuirea șefului STS".

Victor Ponta a mai precizat că “România cheltuie în fiecare an fonduri importante pentru dotarea tuturor structurilor statului care au responsabilități. Indiferent de motive obiective, erori umane, vremea nefavorabilă, consider totuși în baza raportului că intervenția de luni a fost un eșec. Nu știu dacă cele două vieți puteau fi salvate. Vreau ca fiecare instituție să înțeleagă lecția de luni. Voi propune decorarea atât a celor 5 supravietuițori, cât și a celor care au făcut posibilă intervenția”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel