Ponta: Schimbări majore după accidentul aviatic
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
ponta
ponta

Premierul Victor Ponta a confirmat, joi, primirea demisiei lui Radu Stroe și propunerea lui Gabriel Oprea ca ministrul intermar de Interne. Premierul a subliniat necesitatea unor schimbări procedurale. 

"Confirm oficial că am primit demisia lui Radu Stroe. Am vorbit cu președintele și am propus ca pe perioada de interimat Gabriel Oprea să asigure conducerea MAI. Am discutat cu Crin Antonescu și în jurul datei de 1 februarie vom avea propunerea pentru un nou ministru", a declarat premierul.

Victor Ponta a adăugat că "Este din ce în ce mai evident că erorile grave care i-au îndreptat greșit pe cei care îi căutau pe supravietuițori au fost produse de ROMATSA și STS. Am discutat și cu ministrul Transporturilor, în cadrul ROMATSA activitatea trebuie să continue să se desfășoare și ce nu a funcționat trebuie îndreptat rapid".

În ceea ce privește schimbarea procedurilor, "săptamana viitoare vom avea propunerea de modificare a sistemului de funcționare a instituțiilor publice în astfel de situații. Nu se poate păstra sistemul actual în care ministrul de Interne încearcă să coordoneze instituții care țin de alte puteri, cum e STS. Vor exista două tipuri de structuri, una care ține de intemperii, iar in ce priveste situatiile de urgenta, sub conducerea vicepremierului petnru ordine publica si siguranta națională, instituțiile trebuie să functioneze mult mai bine sub autoritatea unei singure persoane".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel