Ponta: "Dacă USL nu obţine majoritatea, nu voi mai rămâne prim-ministru"
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ponta
ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, miercusi seara, la emisiunea lui Mihai Gâdea, că nu va rămâne premier dacă la alegerile din 9 decembrie USL nu va obține majoritatea de voturi. De asemenea, premierul i-a răspuns și atacului fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu.

Premierul Victor Ponta consideră că tot ceea ce a afirmat preşedintele Traian Băsescu, în declaraţiile de presă susţinute luni şi marţi, rămâne la nivelul unor declaraţii de campanie electorală care nu ajută cu nimic.

Băsescu dezinformează în cazul observatorilor OSCE, care au mai fost trimişi şi la alegeri din alte state, a mai afirmat premierul.

 În opinia premierului, preşedintele a avut o ieşire electorală. "Cele spuse de preşedinte reprezintă o metodă de campanie, dar vorbele sale nu vor funcţiona în data de 9 decembrie", a afirmat Victor Ponta, miercuri seară, la "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea".

Premierul Victor Ponta exclude o alianţă cu PDL după alegeri şi susţine că nu doreşte să-şi păstreze scaunul de la Palatul Victoria în situaţia în care USL nu câştigă, pe 9 decembrie, 50% plus unul din mandatele de parlamentar, cât să se impună în faţa preşedintelui Traian Băsescu.

Interesul naţional al României este ca pe 10 decembrie să respectăm votul respectiv şi să avem stabilitate. Dacă are majoritate USL, face Guvernul şi prezintă până la sfârşitul anului noul proiect de buget.

 "Cât despre pronosticul dat de Mihai Răzvan Ungureanu marţi la gândul LIVE, cum că actualul premier nu va prinde un al doilea mandat după 9 decembrie, ipoteză susţinută şi de consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu, Ponta a replicat ironic: "Sunt suficient de bine informat ca să vă asigur că preşedintele nu dă doi bani nici pe părerea lui Lăzăroiu, nici pe a lui Ungureanu".

     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel