Ponta, către Ciolacu: ”În 2022, au plecat din România 30 de miliarde de euro! Ce facem”? Răspunsul liderului PSD
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 06 oct 2022, 12:52
WhatsApp
Marcel Ciolacu /  Foto: Crișan Andreescu
Marcel Ciolacu / Foto: Crișan Andreescu
Președintele PSD Marcel Ciolacu a răspuns unei întrebări adresată de Victor Ponta.

Președintelui PSD Marcel Ciolacu i-a fost adresată o întrebare din partea lui Victor Ponta, premier al României între 2012 și 2015 și președinte Pro România: 

„Pentru că vorbim de rotativă, avem o întrebare de la un cititor, mai precis Victor Ponta, care a zis așa: Cu un an înainte să ajungeți premier, adică în 2022, au plecat din România 30 de miliarde de euro. Ce facem ca să nu mai avem această cifră?“, a spus jurnalista DC News Anca Murgoci.

„Nu știu exact la ce anume s-a referit“, a spus Marcel Ciolacu, după care Anca Murgoci a spus că la „deficitul balanței comerciale“.

„Există un deficit și domnul Ponta știe foarte bine de unde vine acest deficit. Marea provocare este stoparea deficitului în zona produselor alimentare. Dacă te schimbi din producător în procesator, atunci ai niște facilități de 10% și în această zonă avem și o modificare legislativă cu distribuția. Sunt o groază de lucruri pe care trebuie să le facem cât mai repede pentru a stopa acest deficit de balanță comercială, mai ales în zona agricolă. Nu putem doar să exportăm grâne, ci să procesăm cât mai mult în România.

Că s-au distrus lucruri de 30 de ani, marile complexe, faptul că Statul Român, prin oamenii politici, nu a avut capacitatea și credibilitatea să-i facă pe oameni să se asocieze în aceste asociații agricole și micii producători să-și creeze anumite lanțuri de distribuție, cu o prioritate a produselor românești, e cu totul altceva“, a spus, la DC News, Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?