Ponta către Cazanciuc: Protejați procurorii de telefoane și strigăte
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp
cazanciuc ponta
cazanciuc ponta

Premierul Victor Ponta l-a rugat, miercuri, pe ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, să continue să colaboreze cu Tiberiu Nițu și Codruța Kovesi și să-i  protejeze de "telefoane, strigăte, presiuni". Premierul a subliniat că este mai bine ca procurorul general și procurorul șef al DNA să facă ceea ce este prevăzut în Constituție. 

Premierul Victor Ponta a spus, potrivit Mediafax, că "Vreau să vă rog: eu, în continuare, cum am făcut-o până acum, am susţinut şi consider importante şi activitatea parchetelor şi a DNA, independenţa lor este cea mai importantă, dar independenţă de toate părţile. O să vă rog să continuaţi să colaboraţi în sens instituţional cu procurorul general, cu procurorul şef al DNA, atât în desemnarea celor care conduc structurile conform legii, dar să-i şi protejaţi de telefoane, presiuni, strigăte".

"Cei doi procurori - procurorul general şi procurorul şef al DNA - dacă nu-şi pierd toată ziua numai cu telefoanele pe care le primesc numai de la preşedintele ţării, ci se ocupă de ceea ce prevede Constituţia e lucrul cel mai bun. Vreau să vă rog, în baza atribuţiilor legale şi constituţionale pe care le aveţi, să asiguraţi independenţa şi buna funcţionare a acestor instituţii, cât mai departe de bătăliile politice. Am apreciat poziţia CSM şi a dvs. ieri la CSM", a subliniat  premierul Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel