Ponta: Băsescu dă dovadă de lipsă de discernământ. Cum ne va afecta
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Premierul Victor Ponta spune că preşedintele Traian Băsescu este lipsit de discernământ şi cataloghează gestul șefului statului de a nu aproba memorandumul cu FMI ca fiind o dovadă clară de iresponsabilitate.

„Încerc să iau lucrurile cu multă atenţie şi maturitate, pe care mi-aş fi dorit să o dovedească şi preşedintele, dar nu este cazul. Neavând în acest moment memorandumul aprobat şi de preşedinte, practic relaţia noastră cu instituţiile internaţionale este suspendată”, a declarat primul-ministru, în ediția de luni a emisiunii „Sinteza Zilei”, de la Antena 3.

Băsescu, de la pro-FMI, la anti-FMI

„Nu avem un efect direct, apropo de acordul cu FMI-ul, pentru că noi nu luăm bani de la FMI, ci doar plătim bani împrumutaţi tocmai de preşedintele Traian Băsescu. Dacă cineva a uitat... domnia sa a împrumutat 20 de miliarde de dolari pe care îi plătim cu toţii acum, iar atunci nu mai era aşa anti-FMI. Pentru relaţia cu FMI-ul, dincolo de o pierdere de credibilitate, nu este o problemă directă, dar poate apărea o problemă directă în relaţia noastră cu Comisia Europeană”, a continuat Victor Ponta. El este de părere că „nu sunt nişte efecte imediate foarte grave, dincolo de un mesaj că avem un preşedinte care e dispus să arunce ţara în aer, doar ca să îşi ducă războiul cu Guvernul”. „De la 1 ianuarie nu putem să acordăm pensiile mărite, nu putem să creştem salariul minim, nu putem să plătim subvenţiile la agricultură, nu putem lua o mulţime de măsuri care sunt trecute în proiectul de buget. Fiecare român va resimţi efectul unei măsuri lipsite de discernământ din partea preşedintelui”, a mai spus Victor Ponta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel