Ponta așteaptă mandat. Băsescu, pe lista participanților
Data publicării:
Autor: Covrig Roxana
WhatsApp

Scenariul se repetă. În timp ce premierul Victor Ponta, aflat la Washington, așteaptă mandat de la Traian Băsescu pentru a merge la Bruxelles, la Consiliul European, președintele se află pe lista invitaților, care a fost publicată marți. 

În intervalul 24-25 octombrie, la Bruxelles, va fi organizat Consiliul European în care se va discuta şi despre agenda digitală şi modul în care pot fi înregistrate progrese către finalizarea pieţei unice digitale până în 2015.

Premierul Victor Ponta a declarat: "Despre IT şi agendă digitală nu poate vorbi decât Guvernul, că e treaba Guvernului. Eu nu am primit un răspuns oficial. Dacă merge preşedintele, probabil că domnia sa o să spună părerea personală despre IT. E un domeniu atât de complicat şi de tehnic încât dacă ştim să deschidem un computer sau să folosim un telefon nu înseamnă că ne pricepem la IT". Premierul a precizat că sunt 300 de pagini, care nu pot fi citite la o cafea, potrivit Antena 3.

Victor Ponta a subliniat că joi se va afla la Bruxelles și că dacă preşedintele Traian Băsescu are nevoie "să ştie şi el despre ce e vorba pe acolo" îi va pune la dispoziţie documentele.

În 2012, Traian Băsescu a refuzat să-i încredinţeze premierului Victor Ponta mandatul de a reprezenta România la summit-ul UE din 22 – 23 noiembrie, unde ar trebui să fie aprobat bugetul multianual al Uniunii pentru 2014-2020, dar i-a propus să meargă împreună, “ofertă” refuzată de şeful guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel