Ponta, anunț istoric pentru mediul de afaceri: Desființăm ștampila
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Premierul Victor Ponta anunță într-un mod inedit decizia luată, miercuri, de Guvern, măsura fiind de mai multă vreme dorită de mediul de afaceri din România. 

Guvernul a decis, astăzi, eliminarea obligativității ștampilei pentru persoane fizice și juridice de drept privat.

Însuși premierul Victor Ponta a anunțat, într-o postare pe Twitter, momentul istoric: "Astăzi avem o ordonanță simplă, dar istorică – desființăm ștampila! Dispare această formă învechită de birocrație".

De altfel, la începutul ședinței de Guvern de miercuri, premierul Ponta a declarat: "Azi avem o ordonanță simplă, dar istorică. Nu știu cum va arăta România fără stampile, dar cred că va arăta cu siguranță mai bine, cu cât mai multă comunicare informatizată"

"Actul normativ elimină obligativitatea aplicării ștampilei atât pe declarațiile, cererile și alte documentele depuse de către persoane fizice, persoane juridice de drept privat, așa cum sunt definite în Codul civil, precum și de către entitățile fără personalitate juridică, la instituții sau autorități publice, cât și pe documentele sau alte înscrisuri emise între aceste entități sau persoane. Regula nu se aplică persoanelor juridice de drept public care vor aplica ștampila pe documentele emise de către acestea, conform regulilor aplicabile în prezent. Măsura are scopul să reducă birocrația și să simplifice regulile administrative", informează Biroul de presă al Executivului, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel