Ponta: Amenzile rutiere nu se pun ca la piață
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Victor Ponta 24
Victor Ponta 24

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seară, la România Tv, că este de acord cu înăsprirea pedepselor rutiere, dar că noul Cod Rutier nu trebuie negociat în manieră politicianistă.

[caption id="attachment_366784" align="alignleft" width="310"] foto: rtv.net[/caption]

”Ideea de a avea sancţiuni mai dure este impusă de faptul că în fiecare zi avem accidente grave pe străzile din România. Sancţiunile nu au culoare ideologică. Nu sunt liberale sau social-democrate. Mi se pare o prostie să le tratezi ideologic. Le tratezi în funcţie de realitate”, a declarat prim-ministrul.

Ponta crede că sancțiunile mai dure ar putea disciplina șoferii, dar că amenzile trebuie ”să aibă o logică”. ”Cu ideea de a avea sancţiuni mai dure, mai ales în cazuri precum condusul sub influenţa alcoolului sunt de acord în principiu şi cred că va mai disciplina şoferii din România. Amenzile nu se pun ca la piaţă: mai dă tu ceva, mai las şi eu. Ele trebuie să aibă o logică”, a mai spus premierul.

”Eu cred că Ministerul de Interne va veni cu un proiect bun care să ţină seama de realităţi. Nu pe negocieri, hai să dăm mai mult sau mai puţin ca să ne voteze lumea la anul. Nu cred că se câştigă sau se pierd voturi pe treaba asta”, a adăugat șeful Guvernului.

Noul Cod Rutier, gândit de Radu Stroe, este considerat prea dur de foarte mulți șoferi, dar și de colegii săi de partid. Ponta nu exclude nici el că e posibil să se fi exagerat cu unele sancțiuni. ”Dacă-s prea mari şi nu îndreptate spre realităţi, pot fi corectate, dar lucrurile astea se fac pe considerente concrete, tehnice, nu ideologice”.

După insistențele colegilor din PNL, Radu Stroe a revizuit forma inițială a noului Cod Rutier și a mai redus cu puțin sancțiunile.

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a dat publicităţii, vineri, proiectul de Ordonanţă de urgenţă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, în forma revizuită în urma dezbaterii publice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel