Ascultă-l pe Ponta vorbind în italiană
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
ponta_torino
ponta_torino

Aflat, sâmbătă, la Torino pentru a-l susține pe candidatul Partidului Democrat italian pentru postul de premier, Pierluigi Bersani, prim-ministrul Victor Ponta a declarat, în italiană, că revenire la putere a lui Silvio Berlusconi ar echivala cu revenirea lui Nicolae Ceaușescu în România. 

Cu ocazia mitingului socialiştilor europeni pentru susţinerea candidatului Partidului Democrat la poziţia de prim-ministru, Victor Ponta a vorbit celor prezenți despre "coșmarul" Berlusconi.

"Pentru noi, alăturându-ne Europei ca ţară fostă comunistă a fost mult mai mult decât a fost pentru dumneavoastră, a fost un vis (…) Berlusconi nu este parte din acest vis, pentru că e un coşmar. Nu mi-aş putea imagina Italia cu Berlusconi la putere din nou, aşa cum nu-mi pot imagina România cu Ceauşescu înapoi. Trecutul e trecut, iar ceea ce este important este viitorul", le-a spus Ponta, celor adunaţi la Torino, potrivit Mediafax.

Premierul României a mai afirmat că este sigur că Pier Luigi Bersani, candidat pentru poziţia de premier al Italiei, este şansa cea mai bună nu doar pentru italieni, ci şi pentru cei peste un milion de români care trăiesc şi muncesc în această ţară.

Italienii se pregătesc să-și voteze parlamentarii pe 24 şi 25 februarie. Duminică (pe 24) se votează pentru Camera Deputaţilor, iar luni (25) pentru Senat, unde își pot exercita dreptul de vot toți cetățenii italieni ce au vârsta minimă de 25 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel