Urmărește emisiunea live
Ponta a găsit singura ”parte pozitivă” după eșecul aderării României la Schengen: În ziua aia, am avut un experiment / video
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Inquam Photos / Liviu Chirica
Inquam Photos / Liviu Chirica
Victor Ponta, președinte Pro România, a spus că „există și o parte pozitivă” după eșecul aderării României la Spațiul Schengen.

Austria a votat în Consiliul JAI împotriva admiterii României în Schengen. S-a înregistrat, însă, unanimitate pentru acceptarea Croaţiei.

„Există și o parte pozitivă”, a spus Victor Ponta. „Eu făceam parte dintre pesimiști. Credeam că e un îngheț, în România nu se vede nimic, nu se mișcă nimic, e totul înghețat. Subiectul cu Schengen a crăpat gheața, a creat o emoție, a creat o reacție. Uite că nu e totul sub gheață”, a zis Victor Ponta.

„În ziua cu Schengen, am avut un experiment. Am un prieten care lucrează la o firmă mare și a pus pe Facebook că nu mai lucrează cu austriecii. I-am dat share”, a spus Victor Ponta, explicând că a fost uimit de câte like-uri și mesaje au urmat. „Faptul că această reacție a tuturor - aici nu mai e vorba de PSD, PNL, Iohannis, Ponta - aici e o revoltă justificată pe care nimeni nu o aștepta. Probabil, lumea se așteaptă să se uite subiectul, vin sărbătorile, vine Sfântul Ion. Poate nu se uită, ar fi păcat, pentru că foarte rar în ultimii ani oamenii au mai fost dispuși să mai creadă că noi, ca public, mai putem să facem ceva”, a zis Victor Ponta în cadrul unui interviu acordat DC News.

Citește și: România, Bulgaria, Serbia - Micul Schengen. Ponta: Eu am pregătit documentele în 2014. Se poate și evident că este funcțional

Victor Ponta, interviul momentului la DC News

Decizia luată de Victor Ponta pentru alegerile din 2024

În același interviu de la DC News, Victor Ponta a fost întrebat când revine în „politica mare”, în contextul în care anul 2024 este unul extrem de important, fiind marcat de alegeri locale, parlamentare, prezidențiale. Victor Ponta a spus că își dorește să sprijine un candidat. „Nu o să candidez eu, dar o să sprijin un candidat”, a explicat Victor Ponta. „O să susțin pe cineva care mă întreabă, care ascultă, care e interesat de ceea ce înseamnă experiența mea și a colegilor din Pro România care mi-au rămas alături”, a explicat acesta. De asemenea, Victor Ponta a anunțat că Pro România își va intensifica activitatea.

Amintim că Marcel Ciolacu, președintele PSD, într-un interviu acordat în octombrie pentru DCNews, a fost întrebat dacă ușa PSD este deschisă pentru Victor Ponta. Răspunsul a fost că are o „reținere”, dar nici nu poate să pună stop unei eventuale veniri a lui Victor Ponta în Partidul Social Democrat, precizând totodată că nu este o decizie doar a sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel