Ponta a cadorisit Biserica cu 2,3 milioane de euro din Fondul de rezervă
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu, crisan_andreescu
WhatsApp

Premierul Victor Ponta este larg la pungă când vine vorba despre alocarea banilor pentru biserici. În ultima ședință de Guvern, din Fondul de rezervă al Guvernului destinat primarilor,  premierul Victor Ponta a împărţit, în final, cele 25 de milioane de lei pe care le mai ţinea în buget pentru situaţii de urgenţă între aleşii locali şi biserici.

Ultimele 10 milioane de lei (aproximativ 2,3 milioane de euro) au ajuns în ultima şedinţă de Guvern la Secretariatul pentru Culte prin care statul a finanţat în ultimii ani atât bisericile de cartier, cât şi Catedrala Mântuirii Neamului, scrie gandul.info.

 Alocarea s-a făcut printr-o Hotărâre de Guvern care nu a fost anunţată public nici în faza de proiect, nici măcar după adoptare, însă a fost publicată în Monitorul Oficial cu prioritate în aceeaşi zi, pe 23 decembrie.

 Banii vor fi direcţionaţi spre biserici de către Victor Opaschi, fostul consilier al lui Ion Iliescu, numit la conducerea Secretariatului pentru Culte în mai 2012, imediat după instalarea USL la guvernare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel