Data publicării:

Pompierii supraînalţă malul unui pârâu din comuna Teslui - cinci gospodării în pericol

Autor: Eduard Pascu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Inundații. FOTO: ISU Bihor
Inundații. FOTO: ISU Bihor
Malul unui pârâu din comuna Teslui este supraînălţat de pompieri, localnici şi reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, după ce nivelul apei a crescut în urma ploilor abundente de marţi şi există riscul de inundaţii în cinci gospodării. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Olt, Alin Băsăşteanu, se lucrează la supraînălţarea cu saci cu nisip a malului pârâului Teslui Muntean, pe o porţiune de 120 de metri. 

"Pompierii Detaşamentului Slatina, cu o autospecială pentru transport personal la locul intervenţiei, acţionează în comuna Teslui, pentru supraînălţarea malului pârâului Teslui Muntean. Din cauza nivelului ridicat al apei, există pericolul să fie afectate cinci gospodării. În sprijinul pompierilor intervin şi reprezentanţi ai Sistemului de Gospodărire a Apelor Olt şi Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Teslui. Supraînălţarea malului se execută pe aproximativ 120 de metri liniari şi sunt utilizaţi saci încărcaţi cu nisip", a spus Băsăşteanu.

Pompierii intervin marţi şi în oraşul Scorniceşti, în patru dintre satele componente, unde au fost indundate circa 50 de gospodării. La Scorniceşti sunt prezenţi peste 25 de pompieri cu cinci motopompe transportabile, o autospecială de stingere prevăzută cu accesorii pentru evacuarea apei, un autocamion de intervenţie şi o motopompa remorcabilă.

Vezi și: Cod galben şi Cod portocaliu de inundaţii până pe 15 iunie 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel