Poluare masivă în Capitală. Garda de Mediu a găsit zeci de focare. "Valori de zece ori peste maximul admis"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
foto Garda de Mediu, Facebook
foto Garda de Mediu, Facebook
Comisarul şef al Gărzii Naţionale de Mediu, Octavian Berceanu, a anunţat că au fost găsite peste 20 de focare care au provocat poluarea masivă din Capitală de duminică seară. 

Acesta a spus că valorile înregistrate duminică seară în Capitală au depăşit valoarea maximă admisă de până la zece ori. "Ne raportăm la valorile maxime admise pentru o zi de PM10 și PM2,5, particule aflate în suspensie în aer, valorile au fost foarte mari aseară, s-a ajuns la de peste zece ori valoarea maximă admisă. Noi am lăsat zona liberă când ne-am retras și nu mai existau focare importante”, a declarat Octavian Berceanu la Digi24. 

Potrivit acestuia, au fost incendii și cu 20 de anvelope de autoturisme.

Amenzi pentru cei care au ars deşeuri

 

„Am intervenit cu echipajele gărzii de mediu, jandarmerie, poliție. A fost o muncă destul de grea să identificăm câteva zeci de focare, pompierii ne-au ajutat foarte mult să stingem, iar unde a fost mai greu am rugat și populația să stingă aceste focare. Urmează să fie date amenzi, au fost verificate persoane de la fața locului”, a declarat Berceanu.

Șeful Gărzii de Mediu a precizat că, pe lângă aceste surse de poluare, nici vremea nu a ajutat la disiparea particulelor: „N-am avut o mișcare substanțială a aerului care să disipeze norul de poluare de particule, vântul a bătut încet. În dimineața asta recomand bucureștenilor să nu aerisească apartamentele, o pot face către prânz”.

De altfel, pe pagina sa de Facebook, Octavian Berceanu a pus mai multe fotografii de la focarele poluării. 

"Sunt câteva imagini din teren, din județul Ilfov, unde Garda de Mediu Ilfov, Politia Română, pompierii şi jandarmii au intervenit în această seară. S-a risipit şi ceaţa neagră şi petrecăreții, cu sutele, au intrat în case. Din păcate, mirosul puternic înca persistă, cu toate că focurile au fost stinse", a scris comisarul şef pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel