Poluare de proporții pe insula spaniolă La Palma. Vulcanul Cumbre Vieja a degajat cantități uriașe de dioxid de sulf / VIDEO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Poluare de proporții pe insula spaniolă La Palma. Vulcanul Cumbre Vieja a degajat cantități uriașe de dioxid de sulf  /  Foto: Captură Youtube
Poluare de proporții pe insula spaniolă La Palma. Vulcanul Cumbre Vieja a degajat cantități uriașe de dioxid de sulf / Foto: Captură Youtube
Vulcanul Cumbre Vieja a emis cantități uriașe de dioxid de sulf.

Vulcanul de pe insula spaniolă La Palma a degajat în cele două luni de erupţie o cantitate de dioxid de sulf echivalentă cu cea emisă de activitatea umană din toate ţările membre ale Uniunii Europene pe parcursul anului 2019. Asta arată datele Institutului Vulcanologic din Insulele Canare şi ale Universităţii din Manchester.   

Dioxidul de sulf este un gaz incolor, amărui, neinflamabil, cu un miros pătrunzător, care irită ochii şi căile respiratorii. Expunerea la o concentraţie ridicată de dioxid de sulf poate provoca dificultăţi respiratorii severe.

Sunt afectate în special persoanele cu astm, copiii, vârstnicii şi cei cu boli cronice ale căilor respiratorii. Vulcanul Cumbre Vieja a început să erupă în 19 septembrie. Până acum, lava a distrus peste 900 de hectare de vegetaţie şi în jur de 2500 de clădiri. Aproximativ 85 de mii de oameni locuiesc pe insulă, scrie Publika.

Controversa momentului. Ce este triunghiul negru din mijlocul Pacificului, surprins de Google Maps. "Nu seamănă deloc cu o insulă”

O imagine surprinsă pe Google Maps a stârnit o dezbatere aprinsă în mediul online.

Pentru majoritatea oamenilor, Google Maps este un instrument util pentru a ajunge din punctul A în B, dar pentru un grup mic de oameni curioși, este o sursă de mistere.

Dacă te uiți suficient de atent, poți găsi imagini ciudate care par a ascunde ceva dincolo de realitate, sau pot fi doar semne că Google Maps nu funcționează corect. Oricare ar fi adevărul, dezbaterile pe care le provoacă sunt aprinse. Zilele trecute, o imagine postată pe Google Maps cu ceea ce pare a fi o „gaură neagră” în Oceanul Pacific a devenit o adevărată controversă pe Reddit, relatează Insider.

„Ce naiba e asta? Nu seamănă deloc cu o insulă”, a scris un utilizator.

Mai mult internauți au crezut inițial că imaginea este cenzurată de Google, pentru că acolo s-ar afla o bază militară. „Pare cenzurat dintr-un motiv oarecare”, a scris KorvisKhan. Această ipoteză nu ar fi un lucru neobișnuit, deoarece pe Google Maps sunt multe baze militare și închisori care apar blurate, pentru a ascunde orice informații despre locațiile respective și structura bazelor.

„Ar putea fi un vulcan subteran care dă culoarea neagră, presupunând că nu este o gaură. Cel mai probabil este rocă magmatică”, a presupus un alt utilizator (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel