Poluare București. Turcan o acuză pe Firea că e ȚÂFNOASĂ
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Raluca Turcan declară că poluarea în București ar putea fi rezolvată, dacă se va îmbunătăți comunicarea cu Primăria care vine cu ”răspunsuri țâfnoase”.

Vicepremierul interimar Raluca Turcan a declarat că Executivul are toată deschiderea la nivelul Ministerului Mediului pentru rezolvarea problemei poluării în Bucureşti, dar situaţia nu poate fi remediată cu "răspunsuri ţâfnoase" venite de la Primăria Generală.

"Putem să avem toată deschiderea la nivelul ministerului Mediului pentru soluţionarea poluării, dar cu răspunsuri ţâfnoase venite de la Primăria Generală nu putem rezolva absolut nimic. În câteva luni, din iunie 2020, după alegerile locale, sunt convinsă că vom avea o colaborare mai bună între Primăria Generală şi Ministerul Mediului în problematica poluării", a afirmat Raluca Turcan, luni, într-o postare pe Facebook.

Niveluri de poluare ca în India

Ea a atenţionat că, din ce în ce mai frecvent, Bucureştiul înregistrează "cote semnificative de poluare" care pun în pericol sănătatea tuturor, dar mai ales pe cea a copiilor şi vârstnicilor. "Suntem o capitală europeană, dar uneori, din ce în ce mai des, înregistrăm aceleaşi niveluri de poluare ca oraşele din India", a susţinut Turcan.

Vicepremierul interimar a adăugă că, în mod normal, şi Primăria Generală a Capitalei trebuia să ia măsuri pentru îmbunătăţirea calităţii aerului, dar, "ca de obicei, se află în silenzio stampa pe aceasta temă". "Şi atunci când este luată la întrebări în chestiunea poluării, răspunde cinic: 'Mutaţi-vă din Bucureşti, dacă nu vă place în Bucureşti!' ", a afirmat Turcan.

În acelaşi context, ea a salutat faptul că Ministrul Mediului "a reacţionat prompt", luni, anunţând că până la finalul săptămânii vor fi controlate toate sursele de ardere din Bucureşti şi Ilfov, pentru a stabili dacă operatorii deţin echipamente pentru monitorizarea şi măsurarea continuă a emisiilor de poluanţi prin ardere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel