Polonia și Ucraina, semn de împăcare. ”Trebuie să ne controlăm emoțiile, consecințele ar putea fi tragice”
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Foto: X Volodymyr Zelenskyy
Foto: X Volodymyr Zelenskyy
Președintele Poloniei, Andrzej Duda, a făcut declarații cu privire la relația dintre Polonia și Ucraina.

Președintele polonez a părut să întindă o ramură de măslin Ucrainei, după câteva săptămâni de teste între Varșovia și Kiev.

O ceartă publică și acerbă pe tema contractelor de cereale, a pachetelor de ajutor și a refugiaților a dus în cele din urmă la declarația Poloniei că nu va mai furniza arme Ucrainei, lăsând Kievul să se străduiască să repare relațiile.

Acum, președintele Andrzej Duda a recunoscut că comentariile incendiare ale președintelui Zelenski la Adunarea Generală a ONU ar fi putut fi cauzate de stres și a discutat posibilitatea de a relua livrările de arme către Kiev.

„Să nu uităm că Zelenski se află sub o presiune enormă”, a declarat el pentru ziarul polonez Super Express într-un amplu interviu.

„El trimite oameni pe front, de multe ori spre moarte”.

Discutând despre cheltuielile pentru apărare, el a declarat că noile echipamente „trebuie să servească la întărirea armatei poloneze”, înainte de a fi trimise în Ucraina.

„Nu cheltuim miliarde pentru ca dintr-o dată să le dăm”, a spus el.

„Dar asta nu înseamnă că nu vom preda deloc armament Ucrainei”.

El a subliniat apoi în ce circumstanțe ar putea reîncepe livrările, conform g4media.

„Când echipamentele vechi sunt înlocuite cu echipamente moderne, nu văd o problemă în a trimite acel [echipament vechi] ucrainenilor”, a spus el, în ceea ce va fi un impuls pentru Kiev.

Trebuie să ne controlăm emoțiile, pentru ca să ne amintim cine va beneficia cel mai mult dacă drumurile Poloniei și Ucrainei se despart. Consecințele ar putea fi tragice”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?