Polonia nu dă drept de survol unui avion cu oficiali ruși
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Polonia nu permite unui avion la bordul căruia se află pe ministrul rus al Apărării să-i tranziteze spațiul aerian, conform Ria Novosti.

UPDATE: Polonia a acceptat în cele din urmă să acorde drept de survol avionului ministrului rus al apărării, Serghei Soigu, după îndeplinirea condițiilor cerute, dar refuzul anterior al acestui survol, ce a determinat întoarcerea din drum a aparatului, a fost calificat de Moscova drept o încălcare flagrantă a normelor internaționale, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Polonia nu a acordat drept de survol aeronavei care se întoarce din Slovacia și care îl tranportă pe Sergey Shoigu. Avionul a aterizat la Bratislava.

Ria Novosti citează unul dintre pasagerii avionului Tu-154.

Autoritatea poloneză pentru controlul traficului aerian a confirmat că a închis spațiul aerian pentru Tupolevul rusesc, invocând că aeronava și-a schimbat statutul din zbor civil în militar. Avionul în care se află Shoigu va primi aprobare doar dacă revine la statutul e zbor civil, au anunțat autoritățile poloneze.

Ministrul rus al Apărării se întoarcea din Slovacia, acolo unde a participat la celebrarea a 70 de de ani de la revolta din Banska Bystrica împotriva naziștilor și a dictatorului Jozef Tiso.

NATO, declarația care-l va înfuria pe Putin: Să nu uităm promisiunea făcută Ucrainei la București

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel