Data publicării:

Polonia intenționează să nu deschidă secțiile de vot din Tel Aviv

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
Polonia are în plan să anuleze votarea în Tel Aviv pentru alegerile parlamentare programate pe 15 octombrie, din cauza conflictului în desfășurare între Israel și Hamas, conform Ministerului de Externe polonez, care a făcut acest anunț miercuri, scrie Reuters.

Ministrul de Externe, Zbigniew Rau, a precizat mai devreme în această săptămână că 1.145 de cetățeni polonezi s-au înregistrat pentru a vota în Israel.

Într-un comunicat emis în urma publicării unui proiect de amendament la reglementările privind districtele de vot pe site-ul legislativ al guvernului, se menționează: "Pentru siguranța concetățenilor noștri și având în vedere faptul că Statul Israel se află într-o stare de război și având în vedere consecințele amenințărilor și restricțiilor cu privire la adunările publice... a fost necesar să recunoaștem aceste riscuri și să răspundem corespunzător."

Potrivit informațiilor furnizate de armata israeliană, numărul deceselor a ajuns la 1.200, iar peste 2.700 de persoane au fost rănite în urma atacurilor armate ale militantilor, care au durat ore întregi.

Brigăzile armate ale Hamas, cunoscute sub denumirea de Brigăzile Al Qassam, au afirmat că luptă în continuare în Israel miercuri. Israelul a mobilizat tancuri și vehicule blindate în zona de la nord de Fâșia Gaza, unde au fost semnalate confruntări, dar nu a făcut deocamdată niciun comentariu cu privire la afirmațiile grupului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel