Data actualizării:
Data publicării:

Polonia închide consulatul rus, acuzând Moscova de sabotaj și război hibrid. Zaharova: Vom răspunde dureros

Autor: Tudor Polojan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Polonia a decis să închidă consulatul rus din Poznan.

Citește și: Deputata care vrea să interzică voalat avorturile. Habarnism ridicat la rang de artă

Ministrul de Externe al Poloniei, Radoslaw Sikorski, a declarat că decizia a fost luată în urma unor informații care arată implicarea Rusiei în tentative de destabilizare a securității interne a Poloniei,informează AFP.

„Am informații că Rusia se află în spatele unor tentative de sabotaj în Polonia și în țările aliate”, a spus Sikorski. Oficialul a explicat că măsurile sunt justificate în contextul unor amenințări tot mai evidente venite din partea Moscovei, menționând că decizia de închidere a consulatului este o reacție necesară pentru protejarea securității naționale.

„Prin urmare, am luat decizia de a retrage consulatului Federației Ruse autorizația de a funcționa la Poznan”, a adăugat ministrul.

Decizia Poloniei a declanșat o reacție rapidă și vehementă din partea autorităților ruse. Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, a criticat dur măsura luată de Varșovia și a avertizat că Rusia va răspunde pe măsură. „Vom da un răspuns dureros la orice nouă măsură ostilă”, a declarat Zaharova, potrivit agenției de presă Ria Novosti.

Te-ar mai putea interesa și: Josep Borrell face apel pentru armistițiu în Gaza. Șeful UNRWA vrea ”un armistițiu imediat”, ”chiar și pentru câteva ore”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel