Data actualizării:
Data publicării:

Polițiștii locali, miting de protest în fața Ministerului Dezvoltării. Ce revendicări au

Autor: Liana Ganea | Categorie: Stiri
WhatsApp
foto: FNSUPLR
foto: FNSUPLR
Protest în fața Ministerului Dezvoltării!

Sute de polițiști locali se pregătesc să-și facă auzită vocea în fața Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, într-un protest programat să aibă loc marți 12  martie și miercuri 13 martie, de la ora 11:00. Potrivit Blocului Național Sindical, organizația care coordonează acțiunea, manifestația este legată de nemulțumirile referitoare la acordarea unor sporuri pentru munca în zilele de repaus săptămânal și sărbătorile legale.

Federația Națională a Sindicatelor Unite din Poliția Locală România (FNSUPLR), afiliată la BNS, este cea care va organiza acest miting de protest, conform unui comunicat emis de BNS și transmis luni către Agerpres.

Ce revendicări au

Principalele cereri ale sindicaliștilor includ respectarea în totalitate a prevederilor legii privind încadrarea activității în zilele de repaus săptămânal și sărbători legale, precum și acordarea normei de hrană în mod obligatoriu.

Pe lângă aceste revendicări, sindicaliștii solicită și introducerea în sesiunea legislativă a proiectului POCA (Programul Operațional Capacitate Administrativă) elaborat de MDLPA și a statutului polițistului local.

Campania publică, #șinoiexistăm!, demarată la începutul lunii decembrie 2023, urmărește să atragă atenția asupra importanței polițiștilor locali în societate, subliniază comunicatul emis de BNS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel