Polițiștii ies în stradă începând cu 6 iunie. SNPPC, întâlnire cu Lucian Bode. "OUG de care depinde renunțarea la mișcările de protest"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Reprezentanții Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual s-au întâlnit astăzi cu Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

Reprezentanții Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi al Personalului Contractual (SNPPC) s-au întâlnit astăzi cu Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, după ce au anunțat că vor declanșa protestele începând cu ziua de 6 iunie. În cadrul întâlnirii, delegația SNPPC a solicitat întrarea în grilă de salarizarea cu dată de 1 iunie 2023 în integralitate, acordarea normei de hrană actualizate și scoaterea pensiilor militare din PNRR. 

"La dată de 29.05 2023 SNPPC a anunțat declanșarea protestelor începând cu ziua de 06.06.2023.  În acest context la data de 30.05.2023 o delegație SNPPC a participat la o întâlnire cu dl ministru Lucian Bode și cu reprezentanții altor sindicate din MAI. 

Dl ministru Lucian Bode a propus intrarea în grilă de salarizarea cu 1 iulie 2023 cu plata pe 14 august și acordarea sporurilor la nivelul noului salariu de funcție începând cu 1 august cu plata pe 14 septembrie 2023. 

SNPPC a solicitat întrarea în grilă de salarizarea cu dată de 1 iunie 2023 în integralitate, acordarea normei de hrană actualizate și scoaterea pensiilor militare din PNRR. Așteptăm cu interes emiterea OUG de care depinde renunțarea la mișcările de protest, pentru că, fiind sindicat reprezentativ avem membru permanent în plenul CES și marțea viitoare vom cunoaște dacă există intenția de a se emite OUG-ul promis. Susținem totodată scoaterea pensiilor militare din PNRR", a transmis SNPPC într-un comunicat de presă.

SNPPC: Avem soluții să blocăm sistemul! Nu ne provocați!

"Având în vedere

1. situația existentă în țară generată de lipsa de responsabilitate a guvernanților, care au produs și întreținut o nemaiîntâlnită degringoladă legislativă,

2. zvonuri publice legate de așa-zisa ”specialitate” a pensiilor  ocupaționale ( militare),  salarizare precară în Apărare,Ordine Publică și Securitate Națională

3. nerespectarea cadrului legislativ și a etapelor de aplicare a Legii 153/2017

SNPPC va declanșa într-o primă etapă proteste în stradă, urmând ca, în funcție de evoluția situației să adopte noi măsuri de reacție și protest în vederea îndeplinirii următoarelor obiective care își pun amprenta inclusiv pe deficitul de personal nemaiîntâlnit până în prezent în M.A.I, când, pentru prima dată, în școlile de agenți de poliție, după etapa verificării cunoștințelor, au rămas 0,57 candidați/loc, pe 30.05.2023 urmând să debuteze examinarile medicale care, cu siguranță vor reduce și mai mult numărul de candidați rămași în cursă.

Astfel, în urma consultării celor 74 de  organizații SNPPC din țară ( poliție, poliție de frontieră și poliție imigrări), SNPPC  a luat decizia organizării de mișcări sindicale având 2 revendicări principale:

1. Aplicarea în integralitate a Legii 153/2017 pentru întreaga familie ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională începând cu 01.07.2023.

2. Scoaterea Legii 223/2015 din PNRR. Nu  suntem de acord cu modificările propuse la Legea 223/2015 în Senat și nici cu noile amendamente propuse la Camera Deputaților

Într-o primă etapă SNPPC va organiza și desfășura proteste la sediile MAI - Ministerul Afacerilor Interne și Ministerului  Muncii, în zilele de 6, 7 și 8 iunie 2023, între orele 11.00-14.00 urmând să le extindem la Guvern , Comisia Europeană ( sediul din București) și Camera Deputaților.

După aceste prime proteste, în funcție de evoluția situației le vom intensifica, putând ajunge chiar  la blocarea sistemului.

Rugăm toți polițiștii, personalul contractual, pensionarii din MAI dar și din familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională să participe în număr cât mai mare la aceste proteste. Este cazul să ne arătăm nemulțumirile. LUAȚI LEGĂTURA CU LIDERII TERITORIALI AI SNPPC IN VEDEREA ORGANIZĂRII DEPLASĂRILOR ȘI PROTESTELOR! https://www.snppc.ro/birouri-executive-teritoriale-b22

Atragem atenția guvernanților că, în cazul în care  solicitările noastre nu vor fi  soluționate, vom trece la proteste masive, inclusiv la blocarea sistemului. 

AVEM SOLUȚII SĂ BLOCĂM SISTEMUL! NU NE PROVOCAȚI!", a transmis ieri Biroul Executiv Central al SNPPC, printr-un comunicat de presă. 

VEZI ȘI: După profesori, CFR-işti şi angajaţii din Sănătate, poliţiştii ies în stradă. SNPPC anunţă proteste pe 6,7 şi 8 iunie, poliţiştii de penitenciar blochează activitatea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel