Data publicării:

Polițiștii din Constanța au lăsat zeci de transportatori, de la protest, fără permise

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Polițiștii din Constanța au reținut permisele de conducere ale protestatarilor din transporturi și agricultură.

Polițiștii din Constanța au lăsat 30 de protestatari fără permisele de conducere după ce marți seară, coloana de autovehicule în care se aflau a pătruns pe autostrada A4, pe contrasens, a informat, miercuri, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Constanța, scrie Agerpres.

Astfel, IPJ Constanța a anunțat, printr-un comunicat de presă, că în seara de 16 ianuarie, în contextul protestului transportatorilor și fermierilor desfășurat în județ. coloana de protestatari a pătruns pe autostrada A4, pe contrasens, punând în pericol grav siguranța traficului rutier în zonă.

”Pentru a înlătura pericolul evident la adresa participanților la trafic, a forțelor de ordine care însoțeau coloana de protestatari și pentru a evita producerea de evenimente rutiere, polițiștii rutieri au procedat la oprirea, legitimarea şi identificarea conducătorilor auto.

Ulterior, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, au fost aplicate 30 de sancțiuni contravenționale, fiind reținute în vederea suspendării tot atâtea permise de conducere”, conform comunicatului.

Reprezentanții IPJ Constanţa au subliniat totodată că polițiștii constănțeni au acționat și acționează permanent în interesul și pentru siguranța cetățeanului, măsurile fiind luate pentru a asigura un trafic rutier sigur și fără riscuri pentru toți participanții la trafic, în contextul desfășurării protestelor din județ.

Potrivit Codului Rutier, circulația pe sensul opus ”constituie contravenție şi se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a III-a de sancțiuni și cu aplicarea sancțiunii contravenţionale complementare a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile”.

Citește și: O nouă zi de proteste! Fermieri şi transportatori vor să blocheze Portul Constanţa Sud - Agigea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel