Polițiști, trimiși în judecată pentru luare de mită
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Polițiști - imagine simbol
Polițiști - imagine simbol
Doi poliţişti din Bistrița Năsăud au fost trimişi în judecată pentru luare de mită. Unul dintre ei este acuzat că a condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

Unul dintre poliţişti este acuzat de luare de mită în formă continuată, procurorii stabilind că acesta, în perioada octombrie 2015 - august 2017, în calitate de agent şef principal de poliţie în cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud, a primit de 25 de ori, cu titlu de mită, sume de bani de la conducători auto, pentru a nu constata contravenţiile comise de aceştia sau pentru a aplica sancţiuni contravenţionale mai uşoare decât cele care s-ar fi impus.

Al doilea poliţist este trimis în judecată pentru luare de mită şi conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice, în sarcina sa reţinându-se că, în calitate de agent de poliţie în cadrul Poliţiei municipiului Bistriţa - Biroul de ordine publică, în perioada 2016 - 2018 a pretins şi primit diferite sume de bani sau bunuri de la mai multe persoane pentru a nu lua măsurile legale cu privire la constatarea unor contravenţii şi a unei infracţiuni. De asemenea, la data de 14 octombrie 2017, poliţistul a fost prins conducând pe drumurile publice cu o alcoolemie de 1,7 grame la mie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel