Polițiști, REȚINUȚI și urmăriți penal pentru lipsire de libertate și tortură / UPDATE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Polițiști, REȚINUȚI pentru răpire și tortură / Captură Antena 3
Polițiști, REȚINUȚI pentru răpire și tortură / Captură Antena 3
Patru polițiști au fost reținuți pentru „răpire și tortură”, informează Antena 3.

Miercuri după-amiază, Roxana Ciucă a oferit detalii despre acest subiect: „S-au terminat audierile, știm că sunt două persoane reținute pentru 24 de ore. Așteptăm să vedem dacă s-au mai dispus alte măsuri sau alte rețineri. Le sunt aduse acuzații extrem de grave. (...) Totul s-a întâmplat vara trecută, fix în fața metroului Eroii Revoluției, când doi cetățeni s-au luat la ceartă cu Poliția pentru că nu purtau mască. În apărarea celor doi indivizi, au mai venit alți doi cetățeni. A izbucnit un întreg scandal. Pe scurt, cei care au sărit în apărarea celor care erau deja acolo au fost urcați în mașina celor de la Secția 16, duși într-o zonă de lângă Ferentari. Pe un câmp, au fost bătuți, torturați.”

În cele din urmă, patru polițiști au fost reținuți.

Polițiștii vor fi prezentați instanței, miercuri seară, cu propunerea de a fi arestați preventiv pentru 30 de zile.

UPDATE:

Nouă polițiști de la Secția 16 din Capitală sunt urmăriți penal pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură, opt dintre ei fiind reținuți pentru 24 de ore.

„La data de 03.03.2021, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de 9 inculpaţi, agenţi de poliţie din cadrul DGPMB Secția 16 Poliție – Biroul de Ordine Publică, pentru infracţiunile de lipsire de libertate în mod ilegal, tortură, respectiv complicitate la tortură. Totodată, s-a dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore a 8 dintre inculpaţi, respectiv măsura controlului judiciar faţă de un inculpat”, a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel