Poliţişti italieni arestaţi pentru torturarea unor persoane reţinute, printre care şi un român care trăiește pe străzile din Verona
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Cinci poliţişti din Verona, Italia, au fost arestaţi la domiciliu şi alţi 17 sunt investigaţi pentru torturarea unor persoane pe care le-au reţinut, în special imigranţi, transmite miercuri presa italiană, conform agenţiilor AFP şi ANSA.

Potrivit cotidianului La Stampa, un inspector şi patru agenţi sunt acuzaţi că au lovit şi insultat persoane reţinute în timpul unor diverse intervenţii între iulie 2022 - martie 2023. Ceilalţi 17 dintre colegii agenților sunt investigaţi pentru că nu ar fi încercat să împiedice acţiunile celor dintâi.

Un fost deţinut român relatează ororile prin care a trecut în arest

Acelaşi cotidian citează un fost deţinut, un român, care relatază cum respectivii poliţişti l-au constrâns să urineze într-un colţ al celulei sale din secţia de poliţie și au refuzat să-l conducă la toaletă. Apoi, s-au năpustit cu lovituri asupra lui, l-au târât în acelaşi colţ al celulei cu scopul de a curăţa urina cu corpul său.

'Dacă aceste lucruri se confirmă, ar fi de o gravitate enormă', a transmis miercuri ministrul italian de interne Matteo Piantedosi, adăugând că un asemenea comportament 'aduce atingere demnităţii victimelor, dar şi onoarei şi reputaţiei' miilor de poliţişti oneşti.

În urmă cu o săptămână, o braziliancă transgender a formulat o plângere la Milano contra unor poliţişti italieni care au bătut-o, violenţe înregistrate în imagini video devenite virale. Imaginile prezintă trei poliţişti încercuind această persoană, în vârstă de 41 de ani, lovind-o în cap şi în coaste cu bastoanele de cauciuc şi pulverizându-i gaz peste faţă în timp ce ea stătea jos pe stradă cu mâinile ridicate.

Citește și - Mai mulți funcţionari de la Primăria Torino, arestaţi. Primeau şpagă de la români pentru cărţi de identitate obţinute rapid

Mai mulți funcţionari de la Primăria Torino au fost arestaţi, după ce s-a descoperit că primeau şpagă de la români pentru cărţi de identitate obţinute rapid

Trei femei, printre care o funcţionară la "Anagrafe" din Torino, au fost arestate de echipa mobilă a poliţiei, la ordinul procuraturii, pentru că, în schimbul unor sume de bani, ar fi "accelerat" timpul necesar obţinerii cărţilor de identitate, atât pe suport de hârtie, cât şi electronic. Citește continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel