Poliţişti de frontieră din România, subiect în presa internaţională. Sunt acuzaţi că au bătut mai mulţi imigranţi
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Mai mulţi poliţişti de frontieră din România au ajuns subiect de ştire în presa internaţională, după ce ar fi agresat mai mulţi imigranţi. 

Concret, pe 19 august, şase cetăţeni sirieni şi un egiptean au ajuns la sediul unui ONG din Belgrad şi au cerut ajutor, afirmând că au fost trimişi înapoi în Serbia de grănicerii români, cu violenţă. Potrivit declaraţiilor acestora, unul dintre ei a fost bătut cu propriile cârje, pentru că avea un picior amputat. 

Un alt grup de migranţi, care au trecut prin Turcia, Grecia şi Albania pentru a ajunge la tabăra din Subotica, Serbia, au povestit lucruri similare. Descoperiţi de camerele termale în timp ce treceau graniţa României, au fost interceptaţi şi acostaţi de poliţişti în uniforme negre, iar unul chiar i-a biciuit. 

Conform euronews.com, aceste poveşti duc la o singură concluzie: grănicerii români folosesc violenţa împotriva celor care trec ilegal graniţa. Un ONG sârb estimează că aproximativ 50 de persoane pe zi sunt trimise înapoi în Serbia de către poliţiştii de frontieră. Iar asta se face cu ajutorul bastoanelor din dotarea grănicerilor, dar şi cu ajutorul focurilor de armă. 

Poliţia de Frontieră, prima reacţie. Neagă toate acuzaţiile 

 

Contactaţi, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră spun că nu au greşit cu nimic. "Toate acţiunile intreprinse de grăniceri împotriva migranţilor care trec ilegal graniţa se desfăşoară în acord cu legislaţia naţională şi internaţională în vigoare, inclusiv cu respectarea drepturilor omului.", au transmis aceştia.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel