Polițiști, bătuți cu bâtele de interlopi. Andreica: Sunt patruzeci. Se chinuie cu un spray
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
O bătaie între două clanuri din Calafat, care a avut loc în weekend, a apărut pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol. În imagini, este surprins momentul în care poliţiştii sunt şi ei luaţi la bătaie.

"Duminică, a intervenit un conflict spontan între 40-50 de persoane de etnie romă. La fața locului, a ajuns o patrulă de poliţie. Colegul nostru, în încercarea de a calma spiritele, a folosit spray-ul lacrimogen, fără succes. A fost lovit de o persoană cu o bâtă. Există un dosar penal pentru distrugere, tulburarea liniştii publice şi pentru ultraj. Acea persoană se află, în momentul de față, în arest. Colegul meu are mai multe zile de îngrijiri medicale.

Nemulțumirea noastră este că sunt din ce în ce mai mulţi poliţişti în stradă, că dotarea lor este precară. Între patruzeci de bâte, se  chinuie cu un spray lacrimogen, pentru că în acele condiţii nu putea folosi arma din dotare, riscând să vătămeze celelalte persoane, simpli martori. Ni s-a promis un pachet de întărire a autorităţii polițistului, care şi la ora aceasta se află în Parlament, chiar într-o formă mult schilodită faţă de ce am convenit iniţial", a declarat Cosmin Andreica, preşedintele sindicatului Europol, pentru Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel