Polițist, înjunghiat în fața secției de Poliție numărul 9 din Capitală. Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu: Nu există o lege care să-i protejeze cu adevărat
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Un polițist a fost înjunghiat în fața secției de Poliție numărul 9 din București. Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu a vorbit despre acest caz.

"Nu există deocamdată așa o lege care să-i protejeze cu adevărat pe polițiști. Vă dați seama că la o secție de poliție vin tot felul de oameni, de indivizi pe care nu știi cum să-i cataloghezi. Oamenii aceștia sunt poate în stare de ebrietate, poate sub influența drogurilor, poate cu probleme psihice. Trebuie un control foarte riguros. În țările civilizate există acolo un dispozitiv, dacă are ceva pe el începe să țiuie, dacă se detectează arme albe sau alte chestii de genul acesta.

Trebuie un control riguros. Trebuie să fie dotată orice secție de poliție cu aceste aparate. Vă dați seama că polițiștii noștri nu au voie să folosească armamentul pentru că poate că a remarcat o mișcare polițistul nostru, dar nu are voie să tragă. Păi cum tragi, întâi un foc de avertisment, nu știu ce. Trebuie să facem ca polițiștii americani. Aceia trag și după văd despre ce este vorba. Dacă duce mâna la batistă, acel individ e periculos. Trebuie o lege foarte serioasă din punctul acesta de vedere.", a declarat Liviu Chesnoiu, într-o intervenție telefonică la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Un polițist a fost înjunghiat în fața secției de Poliție numărul 9 din București - UPDATE, răspunsul Poliției Capitalei pentru DCNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel