Data actualizării:
Data publicării:

Polițist din Vaslui, depistat sub influența drogurilor în timp ce conducea o motocicletă

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik @lazy_bear
FOTO: Freepik @lazy_bear
Un polițist a fost descoperit sub influența drogurilor în urma unui control de rutină.

Un tânăr de 23 de ani, din judeţul Argeş, a fost prins în timp ce conducea o motocicletă pe DN 15D, fiind sub influența drogurilor. Acesta este angajat ca poliţist în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui, scrie Agerpres.

Potrivit sursei, incidentul s-a petrecut luni, 18 septembrie, la ora 13,35, pe raza comunei Ştefan cel Mare, când în cadrul unei acţiuni pe linia depistării conducătorilor de autovehicule care conduc în timp ce se află sub influenţa substanţelor psihoactive, poliţiştii Serviciului Rutier Vaslui l-au verificat pe colegul lor, care conducea o motocicletă, înmatriculată provizoriu în municipiul Bucureşti.

”În urma testării cu aparatul drugtest, a fost înregistrat rezultat pozitiv la două substanţe psihoactive. Ulterior, conducătorul de motocicletă a fost condus la Serviciul Judeţean de Medicină Legală, în vederea recoltării de probe biologice pentru stabilirea prezenţei în organism a substanţelor psihoactive.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, urmând a fi efectuate cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui”, precizează un comunicat de presă transmis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

De asemenea, potrivit comunicatului, în paralel cu cercetările desfăşurate în cadrul dosarului penal, poliţistul este cercetat disciplinar, urmând ca la finalizarea verificărilor să fie luate măsurile legale.

Fost șef al Brigăzii Anti-Drog, accident mortal

Cazul acestui polițist aflat sub influența substanțelor nu este unul singular. Reamintim că la începutul lunii, un bărbat de 59 de ani, fost  şef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bucureşti (BCCO), aflat în stare de ebrietate, dar și sub influența substanțelor psihocative, medicamente, potrivit analizelor biologice, a accidentat mortal o femeie, în fața casei acesteia, în Popești Leordeni, chiar de ziua de naștere. În acest caz, șoferul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Citește și: Arest preventiv pentru un polițist din Brașov. Vindea droguri în uniforma de polițist

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel