Polițist din Măgurele, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Un român a violat până la moarte o fetiță de 18 luni. Detalii șocante din anchetă / Imagine de Sang Hyun Cho de la Pixabay
Un român a violat până la moarte o fetiță de 18 luni. Detalii șocante din anchetă / Imagine de Sang Hyun Cho de la Pixabay
Fostul adjunct al Biroului Ordine Publică din Poliția orașului Măgurele, județul Ilfov, a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru trafic de influență și nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Potrivit procurorilor, acesta este acuzat că, în perioada 2015 - decembrie 2020, ar fi pretins și primit de la mai multe persoane sume de bani, lăsând să se înțeleagă că va interveni la procurori ori la polițiști pentru a ajuta anumite rude ale victimelor să scape de răspunderea penală.

Astfel, în 2015, agentul de poliție i-ar fi pretins 20.000 euro, din care ar fi primit 10.000 euro, unei persoane, lăsând să se creadă că va interveni pe lângă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov pentru schimbarea încadrării juridice și cercetarea în stare de libertate a fiilor acesteia, care se aflau în arest preventiv pentru tentativă la omor calificat.

De asemenea, în septembrie 2020, inculpatul ar fi pretins de la alte două persoane sumele de 300 euro și 200 lei pentru a interveni pe lângă polițiști din cadrul poliției rutiere Ilfov, astfel încât o contravenție ce fusese săvârșită de una dintre persoane „să fie tratată mai blând, respectiv să nu i se ridice acesteia dreptul de a conduce, în condițiile în care fusese surprinsă circulând cu autoturismul cu o viteză de peste 160 km/h în localitate”.

În perioada noiembrie-decembrie 2020, polițistul ar fi pretins 2.500 de euro de la două persoane, lăsând să creadă că are influență pe lângă un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cornetu pentru obținerea unei soluții de condamnare cu suspendare și evitarea anulării permisului de conducere. În 3 decembrie 2020, inculpatul a și primit suma de 2.500 de euro, împrejurare în care procurorii l-au prins în flagrant.

În 8 decembrie 2020, inculpatul i-ar fi dat, fără drept, 90 de cartușe calibrul 12 mm unei persoane, muniție ce ar fi fost ridicată ulterior de ofițerii de poliție din cadrul IPJ Ilfov de la domiciliul acelei persoane.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Ilfov cu inculpatul în stare de arest preventiv, notează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel