Poliţist de la Secţia 9: Ne costă 15 lei o şaorma. Igaş mănâncă trei feluri cu 8 lei la bufetul MAI. Ce fac la prânz angajaţii de la Interne lăsaţi fără bani de hrană
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Mihai Zlat este polițist la Secția 9, din Sectorul 2 al Capitalei și se află printre miile de angajați afectați de tăierea normei de hrană, dispusă de către ministrul Igaș. Polițistul ne-a spus, într-o scurtă convorbire prin telefon ce înseamnă pentru un om al legii alocația pentru hrană.

Într-o zi obișnuită de muncă, Mihai Zlat sare peste micul dejun. La prânz nu are timp să mănânce acasă, așa că se duce la o shaormerie sau la restaurantul Gepido, de lângă secție, unde un sandwich costă 10 lei. ”O shaorma este 15 lei, dar nu ține de foame. Până seara trebuie să mai iei niște covrigi. Dacă mai adaugi și o sticlă de apă, că la robinet apa e galbenă, se duc 20 de lei pe zi. La sfârșitul lunii, shaorma o înlocuiesc cu convrigi.Probabil, domnul Igaș când a luat această decizie, s-a uitat la prețul de la bufetele structurilor  centrale, de la IGP sau Ministerul de Interne,  unde o ciorbă, un fel doi și desert costă 7,5-8 lei. Astfel că, după calculul domnului ministru, unde mănâncă domnia sa, cei 130 de lei ajung”, ne-a spus domnul Zlat.

Cât câștigă, totuși, un polițist?

”Eu am 8 ani experiență, ca urmare salariul este considerat unul bun, de 1700 de lei. Totuși, gândiți-vă că bodyguarzii au  cel puțin 2000 de lei. Un debutant în meseria de polițist, cum ar putea să se descurce cu 700-800 de lei?”, a adăugat Mihai Zlat.

Acesta a mai spus că prin reducerea normei de hrană cu 500 de lei, Igaș și Boc ”vor fi complici la luare de mită”.

”Domnii Traian Igaș și Emil Boc vor fi complici la luare de mită, dacă un polițist întinde mâna. Am colegi care au datorii de 1000-1200 de lei la întreținere, au copii, au rate la bancă.Cum să se descurce cu 800 de lei pe lună. Aveau și ei 1100, i-au luat banii...Nu mai vorbesc de riscuri, de tensiunile în care lucrăm. Cunosc polițiști care au fost agresați în secția de poliție, iar agresorii nu au pățit nimic, pentru că nu pot fi reținuți pentru ultraj”, a răspuns dl. Zlat.

Citeşte şi:

Igaş: Din luna iulie, norma de hrană se va primi în integralitate

Ministrul Igaş taie peste 500 de lei din salariul polițiștilor

Poliţiştii ameninţă: De luni, începem pichetările

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel