Politicienii români, urmăriți de vechile declarații? Chirieac îl contrazice pe Mănăstire și îl dă exemplu pe Iohannis: Nu l-a afectat cu nimic!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Facebook Administrația Prezidențială
Foto: Facebook Administrația Prezidențială
Analistul politic Bogdan Chirieac și Silviu Mănăstire, secretarul general adjunct al PNL, au dezbătut existența sau nu a "track record" în cazul politcienilor români.

„Cred că politicienii ar trebui să fie mult mai corecți în comunicare, mult mai fair play și să nu mai vândă povești nerealizabile doar pentru că e ușor să-ți faci imagine spunând lucruri care trebuie spuse pentru că așa sună bine în urechile oamenilor și ale viitorilor alegători. Cred că seriozitatea și atenția în comunicare sunt foarte importante, mai ales în momentele acestea. E și motivul pentru care am făcut pasul acesta oarecum radical din presă către politică.

Fiindcă e ușor, ce politician din lume credeți că n-ar vrea să dea otova bani, ajutoare, creșteri de pensii, măriri de salarii? Orice politician are tendința asta, dar e fair play să nu spui lucrurile astea cu gura plină sau să nu dai sentințe totale, definitive. Diferența, de exemplu, între un jurnalist și un politican - m-a învățat un prieten cu multă experiență - este că politicianul are track record (n.r. i se ține evidența declarațiilor din trecut)”, a transmis Silviu Mănăstire, care este în prezent secretar general adjunct al Partidului Național Liberal.

„Era politician român sau străin acest prieten? Întreb fiindcă, în România, nu există niciun track record”, a reacționat Chirieac. „Eu cred că da”, a răspuns secretarul general adjunct al PNL.

Exemplul declarațiilor lui Klaus Iohannis privind pandemia din 2021

„Păi, altfel președintele Iohannis nu anunța că a învins pandemia în vară, după care în toamnă au murit 30.000 de români în valul acela de Covid-19. Asta nu l-a afectat cu nimic pe președintele Iohannis. Toamna trecută au murit aproape 30.000 de români, după congresul PNL. Ați avut congres PNL când l-ați ales pe domnul Cîțu, făcut cu 5.000 de oameni la Romexpo, apoi a început valul. Bine, n-a fost de la congres neapărat.

Nu există track record pentru politicienii noștri, mă tem, pentru că românii au memoria foarte scurtă. Dar asta nu înseamnă că te îndemn pe tine, ca tânăr politician, să nu îți asumi declarațiile și să le ții și arhivarea”, a conchis analistul politic Bogdan Chirieac.

Creșterea pensiilor. Silviu Mănăstire (PNL): Asta este vestea bună, dar avem dezbatere cu PSD

„Cum e cu pensiile? Am văzut că PSD-ul zice 6,5% și restul, până la 15%, să se împartă la cei mai săraci“, a punctat Bogdan Chirieac.

„Prima veste bună, în opinia mea, este că sunt bani! La bugetul de stat sunt bani pentru creșterea pensiilor într-un procent care poate varia între 6 și 15%“, a spus Silviu Mănăstire.

„Sunt bani teoretici, sunt banii de anul viitor care sunt sau nu sunt“, a replicat Bogdan Chirieac.

„Evident, construcția bugetară se face și pe ce s-a întâmplat anul ăsta. Sunt bani și creșterea poate să meargă de la 6 până la 15% pe contul de pensii. Este o discuție despre ce se întâmplă cu pensionarii care au pensii sub 2.000 de lei, sau sub 2.500 de lei, 1,4 milioane de oameni. Această inflație de 15% este înșelătoare. Ea este una oficială a INS--ului și când se calculează inflația, se calculează toate tipurile de bunuri și servicii. Un senior, o familie normală, cumpără anumite tipuri de produse, așa-zisul coș de consum care s-a dus la 40%... Citește restul aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel