Data publicării:

PSD și PNL, "între stabilitate și suferință", înainte de prezidențiale. Mugur Ciuvică: Ciucă a devenit şi el şmecherit

Autor: Florentina Constantin | Categorie: Politica
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Mugur Ciuvică și Bogdan Chirieac au vorbit despre alegerile prezidențiale din acest an și jocul principalelor partide - PSD și PNL.

Mugur Ciuvică: Stabilitatea este baza! Stabilitatea este construită, în România, pe cele două partide mari - PSD şi PNL. Niciodată, în cursul acestei stabilităţi, nu o să vedeţi un preşedinte şi un prim-ministru de la acelaşi partid, de la partidele stabilităţii. Nici invers. Ciucă, dacă ajunge preşedinte, nu o să pună un PNL-ist în niciun caz. O să îl pună pe Ciolacu. Asta este regula de bază.

Bogdan Chirieac: Ciucă a anunţat că nu îl pune pe Ciolacu premier.

Mugur Ciuvică: Păi nu zicea să nu îi credeţi pe politicieni? Domnul Ciucă nu a spus aşa. Domnul Ciucă a devenit şi el şmecherit şi a zis "nu ştiu, hai să vedem până atunci, ne mai gândim". Ciucă este şi el cu stabilitatea. V-am spus, nu aveţi probleme cu stabilitatea. Stabilitatea rămâne. Este stabilitate sau durere. Politicienii din România, ăştia din partidele mari, au de ales între stabilitate sau suferinţă. Eu sunt convins că, aşa cum au făcut cinci ani, vor face în continuare, vor alege stabilitatea nu suferinţa.

Bogdan Chirieac: Eu nu cred ce spuneţi.

Mugur Ciuvică: Nu credeţi, că dumneavoastră nu vedeţi lucrurile pe care le văd și copiii.

Bogdan Chirieac: Toată lumea se pregăteşte de greve, proteste, majorări

Bogdan Chirieac: Păi, ce să fac? Mi-aţi spus 99% nu îşi va depune candidatura Ciolacu.

Mugur Ciuvică: Nici nu şi-a depus-o deocamdată. Haideţi să vedem când şi-o depune şi dacă şi-o depune este tot o treabă venită prin sms, un joc, o manevră.

Bogdan Chirieac: Eu nu contest că ar putea să il pună pe Ciucă dintr-o mie de motive, dacă va câştiga Marcel Ciolacu, s-ar putea să îl pună prim-ministru, dar nu ştiu dacă va rămâne patru ani premier. Se întâmplă atât de multe lucruri... Staţi să vedem ce face Marcel Ciolacu cu grevele din toamnă, că toată lumea se pregăteşte de greve, proteste, majorări, a venit lumea din concedii şi nu mai are bani - de bugetari vorbesc. Se pare că nu toţi au venituri suficiente şi o majorare cu 100% ar fi binevenită în toamna asta.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Youtube video image

Ciucă, atac la adresa lui Ciolacu, după anunțarea candidaturii la prezidențiale

Nicolae Ciucă, candidatul PNL la prezidențiale, a lansat un atac la adresa lui Marcel Ciolacu, chiar în ziua în care liderul PSD și-a anunțat intenția de a intra în cursa electorală.

"Pentru mine, maturitatea politică înseamnă dialog deschis și obiectiv pentru interesele României. Din păcate, PSD este adeptul unui joc care pare orientat mai mult către interesele proprii și pune dialogul - un pas absolut necesar pentru consens și decizie - pe ultimul plan. Nu este o bătălie a funcțiilor, este o discuție principială într-un guvern care ar trebui să urmărească exclusiv interesul României.

Din păcate, în acest moment, România este unul dintre statele care nu a făcut încă propunerea de comisar european. Așa cum îi spune și titulatura, comisarul european este al României – nu al PSD, care pare să înțeleagă tot mai puțin asta. Desemnarea unui comisar european nu este atributul unui singur om, fie el și prim-ministru, ci este o decizie care trebuie luată în interesul României, în cadrul coaliției. Nu este un post de partid, ci este o poziție esențială pentru țară în următorii ani.

Până la ora la care scriu aceste rânduri, nu există un mandat din partea coaliției care să vizeze postul de comisar european care va reveni României. Nu mă refer doar la numele acestuia, ci și la portofoliul pe care România îl vizează.

Pentru o țară în care integrarea europeană este o poveste de succes care continuă, cred că ar trebui să luăm în calcul și postul de comisar european pentru Extindere. Avem o bogată experiență conferită de un traseu deloc ușor al aderării, pe care o putem oferi țărilor candidate, care negociază sau aspiră la statutul de membru UE.

Putem lua în calcul postul de comisar european pentru Agricultură. Acesta va contribui și la sprijinul atât de necesar de care au nevoie fermierii români, dar va cântări și la susținerea întregii regiuni. Având în vedere rolul esențial al României în asigurarea securității alimentare în Europa de Est, experiența noastră poate contribui la gestionarea provocărilor agricole la nivel european.

De aceea, fac un apel către partenerii de coaliție să lase deoparte interesul politic imediat și să discutăm serios despre nevoile României, nu ale PSD. Campania electorală va trece, interesul poporului român rămâne!”, a transmis Nicolae Ciucă.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel