Data publicării:

Politicieni germani implicați în scandalul de corupție „bani pentru permise” din China

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Foto cu rol ilustrativ: Freepik
Mai mulți politicieni locali afiliați partidelor principale din Germania au fost acuzați de principalul suspect într-o investigație privind contrabanda că au luat mită pentru a facilita acordarea de permise de ședere pentru cetățeni chinezi.

Principalul suspect într-o investigație în curs de desfășurare privind fraudele în Germania a incriminat mai mulți politicieni locali din partidele principale din orașul Düren, acuzând jucători cheie din administrația districtuală că au luat mită pentru a aproba permise de ședere false pentru cetățeni chinezi bogați.

Claus B., un avocat suspectat că a condus o întreprindere criminală care își făcea reclamă serviciilor sale pentru cetățeni străini și înregistra companii false în Germania pentru a facilita obținerea de permise de muncă, spune că politicienii locali au fost complici la schema respectivă și au primit stimulente pentru a închide ochii, scrie RMX.

Fostul administrator districtual CDU, Werner Stump, a fost acuzat că avea cunoștință de această rețea și că a menținut o relație de lungă durată cu Claus B., organizând petrecerile firmei sale de avocatură la un hotel pe care îl administrează și întâlnindu-se regulat cu suspectul pentru a discuta despre afaceri imobiliare.

Stump a negat că a încălcat vreo lege legată de acordarea permiselor de ședere și insistă că a făcut tot ce era necesar pentru a coopera cu autoritățile de investigare.

Un alt politician, Jens Bröker, fost candidat SPD pentru postul de administrator districtual, care acum este șeful departamentului de schimbare și dezvoltare în districtul Düren, a fost acuzat că a fost un partener major în schemă, primind până la 300.000 € pentru a-și folosi influența și a asigura aprobarea fără probleme a cererilor de permise de ședere care ajungeau pe biroul său.

Bröker este de asemenea în custodie și a fost demis din funcțiile sale. Avocatul său nu a răspuns solicitărilor de comentarii din partea presei germane.

Alți politicieni numiți în scandal includ fostul șef al departamentului de imigrare și actualul trezorier Dirk Hürtgen (CDU) și succesoarea sa Sybille Haußmann (Verzii) care au facilitat aprobările permiselor, și administratorul districtual Wolfgang Spelthahn (CDU), președintele echipei locale de fotbal FC Düren, care a primit sponsorizări și finanțări substanțiale de la companii deținute de Claus B.

Spelthahn a negat că a „primit plăți în bani sau alte beneficii” și insistă că contractele de sponsorizare cu FC Düren au fost „documentate transparent, impozitate corespunzător și procesate și susținute de întregul consiliu de administrație,” conform publicației Junge Freiheit.

De asemenea, el a negat orice cunoștință că cetățenii chinezi intrau în Germania cu permise de ședere cu documente de susținere care „existau doar pe hârtie.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel