Poliția sau infractorii pot accesa date din calculatoarele conectate la internet prin WIFI
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
wifiCafe
wifiCafe

Ne putem conecta la internet aproape oriunde. Rețelele wireless și dispozitivele mobile au făcut conexiunea la internet foarte accesibilă. Dar cât de sigur navigăm cu ajutorul WIFI? Numeroși pedofili au fost prinși prin intermediul accesării diferitelor adrese web prin WIFI.

Una dintre metodele de siguranță este parolarea rețelelor, dar nu putem fi complet siguri de protecția datelor nici așa.

Nu numai poliția ne poate prinde, ci și infractorii

Infractorii isi creaza adesea false retele wireless gratuite. Tot traficul de date este apoi receptionat de hackeri. Verificarea conturilor dumneavoastra de banca sau rezervarea de cazari cu ajutorul cartii de credit poate sa constituie probleme majore pentru victimele acestora, cand ele se intorc din calatorie. Utilizarea de WLAN-uri gratuite trebuie evitata, la fel si introducerea de date confidentiale in Internet Cafe-uri.

Sfaturi de la expertii in securitate:

1. Nu utilizati servicii de online banking sau nu efectuati achizitii online dintr-un Internet cafe, un terminal public sau utilizand un WLAN gratuit.

2. Dupa utilizarea serviciilor oferite de Internet cafe-uri sau de terminale publice, stergeti fisierele rasfoite, istoria stocata de browser si cookie-urile.

3. Nu uitati sa dati „log off“ daca v-ati logat pe un site Web ca utilizator inregistrat. In caz contrar, urmatorul utilizator va va putea accesa contul.

4. Pentru a trimite felicitari de vacanta, ar fi bine sa va faceti un cont special de email inainte de calatorie, de exemplu pe yahoo.com.

5. Multe aplicatii de Internet, precum browserele sau clientii de email clients sunt denumite generic "Portable Apps" si pot fi lansate fara o instalare laborioasa direct de pe un stick USB. Un punct de contact pentru aplicatii „portabile“ de acest tip este www.portableapps.com.

6. Ca o alternativa la WLAN-uri: utilizaţi un card UMTS, care, chiar daca este scump, presupune mult mai putine riscuri pentru utilizatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel