Poliţia Rutieră, acţiuni de amploare în ţară, în perioada 16 - 22 septembrie
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: DGPMB
Foto: DGPMB
În perioada 16 - 22 septembrie a.c., la nivel naţional, poliţiştii rutieri vor acţiona în cadrul Proiectului ROADPOL - Safety Days, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora.

În această perioadă, la nivel european, se va desfăşura operaţiunea "Focus on the road", înscrisă în Programul Operaţiunilor Europene 2021 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), al cărei obiectiv principal este reprezentat de sancţionarea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenţia de la conducere, având în vedere pericolul în care este pusă siguranţa deplasării pe drumurile publice.

Poliţiştii rutieri vor desfăşura activităţi informativ - preventive, în vederea conştientizării tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun, în situaţia în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceştia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Proiectul îşi propune ca ziua de 21 septembrie 2021 să devină o zi fără persoane decedate din cauza accidentelor rutiere, pe drumurile din Europa.

Poliţiştii rutieri vor purta discuţii cu participanţii la trafic pentru conştientizarea importanţei respectării normelor rutiere, în special cele cu privire la conducerea sub influenţa alcoolului sau substanţelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranţă, transmite Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel