Poliția, Parchetul și Armata, vedetele campaniei electorale
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Instituțiile de forță au  ”arestat”  atenția mass media, în primele zile ale campaniei electorale. Printre aceste instituții s-ar putea număra și ANI, odată ce face anchete și are investigatori.  Numele acuzaților puși la index de Agenție sunt de mare calibru. Totuși, nu cred că PDL  va obține ceva în urma acestui demers. Chiar dacă se lasă impresia că Traian Băsescu ajută partidul, prin oamenii săi, un impact electoral semnificativ nu cred că se va înregistra. Acuzațiile, fără priză la marele public, au fost rapid dezmințite de cei patru miniștri, care până la o decizie definitivă a instanței vor juca fără probleme în rolul de victimă a agenților portocalii.  

După ”dezvăluirile” ANI, a urmat scandalul DIAS-Constanța. O făcătură ipocrită a unor pseudo-pudibonzi din presă. După ce storci audiențele dezgolind fese și sâni, cu tonele, n-ai de ce să fii șocat de o  glumă de vestiar. Ca și în alte ocazii, când sifonarii au dat presei filmări cu mobilul de la petreceri de Revelion, mi-au spart timpanele ah-urile și oh-urile deontologilor, de parcă la petrecerile ziariștilor se bea doar agheasmă și se dansează gavotă, după ce se rostesc în cor rugăciuni pentru iertarea păcatelor. (Pe de altă parte mi-a plăcut replica dată de polițist: v-a șocat peruca, dar când eram deghizat în cerșetor, ca să prind traficanți de cocaină, nu v-a șocat că puteam fi împușcat, de exemplu?)

Mai revoltător mi s-ar părea ca doi ofițeri se fi bătut cu jandarmii, în față la Cotroceni.  Ei sunt acuzați că au șicanat o femeie, în trafic, ba chiar au încercat să-l altoiască pe șofer. Inutil de amintit că atenția acordată de televiziuni acestui incident nu a fost nici pe departe la nivelul ”scandalului” provocat de poza cu șeful DIAS.

În fine, DNA s-a remarcat printr-o arestare spectaculoasă, de week-end, anunțând flagrantul deputatului de Vrancea, prins cu mita în sac. Aparent, scorul e de  1-1: patru miniștri USL, cu ceva acuzații subțiri, un deputat PDL, reținut într-un dosar greu. În acest moment, nu se știe dacă dosarul va înclina balanța în favoarea USL sau a PDL. Cum spuneam, partidul lui Blaga are elegători disciplinați. Ei cred în refrenul cu independența Justiției, iar PDL le va oferi capul lui Trășculescu pe tavă. În schimb, din dosar ar putea răsări stenograme care să șifoneze imaginea USL ( trocuri guvernamentale, blaturi între adversari etc). În plus, DNA s-a credibilizat, demarând arestările cu un deputat ARD,  așa că poate ridica pe câțiva de la USL, pentru echilibru.

Una peste alta, un sfert din campania electorală a trecut fără ca dezbaterea politică să fie cap de afiș, ceea ce ar putea conveni ambelor tabere. De fapt, o singură știre de campanie a reținut atenția: moartea alegătorului, după cearta cu un candidat, în fața porții. Mulți vor trage concluzia care e tipărită pe pachetele de țigări: votatul poate dăuna grav sănătății! Mai bine uitați-vă la poze cu polițiști în pielea goală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel