Poliția oprește iahturile oligarhilor sancționați. Domeniul imobiliar nu scapă sancțiunilor
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Poliția financiară din Italia a început să oprească ieșirea iahturilor de lux din țară, pentru a-i împiedica pe oligarhi din încercarea lor de a le ascunde. 

Poliția financiară din Italia a reținut superiahturile miliardarilor ruși sancționați, în timp ce autoritățile din întreaga lume sporesc presiunile asupra elitei țării în urma invaziei Ucrainei, scrie Bloomberg.

Iahtul Lena, aparținând lui Ghenadi Timchenko a fost sechestrată în orașul de coastă Sanremo, în conformitate cu sancțiunile Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al biroului premierului Mario Draghi sâmbătă. Un consilier media al lui Draghi a scris vineri pe Twitter că poliția a capturat-o și pe Lady M, a lui Alexey Mordashov la Imperia. Barca de 65,5 metri a fost ancorată acolo de la începutul lunii, au arătat datele maritime culese de Bloomberg.

Iahturi de lux blocate pe mediterană

Autoritățile UE au plasat la începutul săptămânii șase miliardari pe o listă de sancțiuni, interzicând indivizilor să-și mute activele. Amore Vero, un iaht aparținând lui Igor Sechin, directorul executiv al gigantului petrolier Rosneft PJSC și un apropiat al lui Vladimir Putin, a fost blocat de către oficialii vamali francezi, pentru a nu părăsi Coasta de Azur, joi.

Avioanele private și iahturile, în atenția sancțiunilor

Sancțiunile au devenit instrumentul folosit de autoritățile de reglementare pentru a-l determina pe președintele rus să renunțe la ambițiile sale. Activele care se confruntă cu unele dintre cele mai atente controale din partea liderilor guvernamentali sunt avioanele private și superyacht-urile controlate de elita Rusiei.

Domeniul imobiliar devine, de asemenea, o țintă apreciată. Un complex deținut de Alisher Usmanov în Golfo del Pevero, Sardinia, în valoare de aproximativ 17 milioane de euro (18,6 milioane de dolari), este supus echestrului, potrivit unui comunicat al biroului lui Draghi.

Restricțiile au blocat deja averi semnificative. Cei 20 de ruși clasați printre cei mai bogați 500 de oameni din lume în indicele miliardariilor Bloomberg au pierdut aproape 100 de miliarde de dolari sau 28% din averea lor colectivă în acest an. Este aproape sigur o subestimare, din moment ce bursa rusă a fost închisă de câteva zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel