Poliția, mobilizată pe Transfăgărășan. Atenție unde parcați
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Transfagarasan Foto: Crișan Andreescu
Transfagarasan Foto: Crișan Andreescu
Polițiștii sunt cu ochii pe cei care își parchează mașina pe Transfăgărășan. Se vor da amenzi, astfel încât să fie descurajați cei care staționează pe unde apucă și din cauza cărora se formează ambuteiaje

Parcarea pe Transfăgărăşan va fi restricționată pentru eliminarea cozilor kilometrice.

Anunţul a fost făcut pe pagina de socializare a Poliţiei Judeţene Sibiu, unde reprezentanţii instituţiei au explicat: „Pe cât de spectaculos este Transfăgărăşanul (DN 7C), pe atât este de aglomerat, din păcate. Însă, trebuie să recunoaştem că şi şoferii, prin parcarea maşinilor în alte spaţii sau zone decât cele special amenajate, contribuie la aceste ambuteiaje”.   Aceeaşi sursă a menţionat şi ce soluţii s-au găsit pentru problemele semnalate: „În acest context, au fost luate măsuri suplimentare de sistematizare rutieră şi de delimitare a zonelor în care nu se poate staţiona/parca”.   

Şi cum se aşteaptă valori de trafic ridicate şi în acest weekend, principalele recomandări ale poliţiştilor rutieri adresate în special conducătorilor auto privesc oprirea autovehiculele în locurile special amenajate şi respectarea indicaţiile poliţiştilor prezenţi în locurile unde sunt formate coloane de autovehicule, pentru a preveni producerea unor accidente rutiere nedorite, precum şi pentru a fluidiza traficul. „Contăm pe respectul şi responsabilitatea  dumneavoastră în trafic!”, au mai menţionat poliţiştii sibieni, potrivit bizbrașov.

Se scumpeşte parcarea în Capitală. Abonamente pentru şoferi, dar şi amenzi! "Achitaţi anticipat serviciul public de parcare"

Preţurile pentru parcarea în Bucureşti se schimbă. Astfel, cei care vor să îşi lase maşina în zona 0 a Capitalei vor fi nevoiţi să scoată din buzunare sume importante. 

Astfel, în zona 0, locul de parcare va costa 75 lei pe zi, 300 lei pe săptămână sau 1050 lei pe lună. Plata este valabilă doar pentru intervalul orar 7:00 - 23:00. În zona 1, cei care vor să parcheze vor plăti 38 lei pe zi, un tarif la jumătate faţă de zona 0, 150 lei pentru o săptămână şi doar 525 lei pentru o lună întreagă. 

În zona 2 a Capitalei, locurile de parcare vor costa 15 lei pe zi, 60 lei pe săptămână şi doar 210 lei pe lună. 

Pentru persoanele juridice, abonamentele vor varia între 100 lei pe zi în zona 0 şi 20 lei în zona 2. Pe lună, în zona 0 persoanele juridice vor plăti 1400 lei, pe zona 1 700 lei şi pe zona 2 280 lei. 

Primăria condusă de Nicuşor Dan s-a gândit, însă, că pentru cei care plătesc mai mult pot fi create şi anumite avantaje. Astfel, cei care plătesc abonamente pentru zona 0 pot parca, pe baza acelui abonament, în zonele 1 şi 2, în timp ce persoanele care plătesc abonamente pentru zona 1 pot parca şi în zona 2 (citește continuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel